Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhip Kanko: Kartepe haddehane projesi durdurulmalıdır!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko Kartepe’de inşa edilecek olan çelik haddehanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Haddehanenin yapılacağı alana giden Kanko buradan yetkililere seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko Kartepe’de inşa edilecek olan çelik haddehanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Haddehanenin yapılacağı alana giden Kanko buradan yetkililere seslendi. Kanko’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kartepe turizmiyle tarımıyla hayvancılığıyla gelişmiş bir bölge. Fakat son zamanlarda gündeme taşıdığımız bir bölge vardı. Bu bölgede bir haddehane yapılmaya çalışılıyor. Haddehane tabi ki bütün ÇED raporlarına, halkın isyanına rağmen yine de yapılmaya devam ediliyor şu anda proje aşamasında ama yapılması için karar alınmış durumda.

EKOLOJİYE ETKİSİ OLACAK

Burada bir haddehane yapıldığı zaman bu bölgede oldukça ağır metaller ortaya çıkacak. Buna bağlı olarak ağır metal yüklenmesi, çevre kirliliği olacak ve bitkisel ekolojiye etkisi olacak. Bu bölgedeki gelişmeler olumsuz etkilenecek, oluşacak sanayi alanını aşağı yukarı 5 km alanı etkilemesi beklendiği için olumsuz etki edecek. Çevre bakanlığına buradan bir kez daha ikazda bulunmak istiyorum. Bu bölge mera olan bir bölgedir bu projeden vazgeçilmelidir. Vazgeçildiği zaman çevreye, hayvana doğaya olan etkisi ortadan kalkacaktır herkesi bu konuda hassas olmaya, dikkatli olmaya davet ediyorum.”