Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhtarlar ve siyasi partilerden ortak açıklama: Kartepe’de istemiyoruz!

Kartepe’ye yapılması planlanan çelikhane ve haddehane fabrikası için muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri buluştu.

Kartepe’ye yapılması planlanan çelikhane

Kartepe’ye yapılması planlanan çelikhane ve haddehane fabrikası için 17 Şubat Perşembe Günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ÇED Toplantısı öncesinde muhtarlar, siyasi partiler ve vatandaşlar yarın saat 14.00’da basın açıklaması yapmak üzere bir araya gelecek. Dün akşam Antik Köfte’de ÇED için Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı Yücel Turak ve diğer muhtarlar öncülüğünde düzenlenen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk, MHP İlçe Başkanı Hayati Dilek, Saadet Partisi Kartepe İlçe Başkanı İbrahim Ethem Akbuğa, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Bayır, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Emel Oruç, Kartepe Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Ayla Demir, Hasan Bayrak,  İYİ Parti Meclis Üyesi Kubilay Işık, Emek Mahalle Muhtarı Mevlüt İnan, İstasyon Mahalle Muhtarı Şerif Tezcan, Dumlupınar Mahalle Muhtarı İbrahim Kır, Uzunçiftlik Mahalle Muhtarı Nuri Kılıç katılım sağladı.

“KARTEPE DOĞASIYLA ANILSIN”

Açılış konuşmasını yapan Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker; “Bu olayın siyaset üstü olduğunu gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Söz konusu ilçemiz olduğunda tek yürek olduğumuzun göstergesidir bu. Biz Kartepeliler olarak Kartepemiz’in doğasıyla anılmasını istiyoruz. Sanayi ile değil turizmi ile tarımıyla, doğasıyla anılsın istiyoruz. Ne OSB’nin alanı genişlesin artık ne de çevreyi kirleten bir fabrika kurulsun. Biz bu haddehanenin yapılmasına elbette karşıyız. Evlatlarımızın geleceğine sekte vurdurmayız. Haddehane istemiyoruz” dedi.

“YARIN FABRİKANIN YAPILACAĞI ALANDA BULUŞUYORUZ”

Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı Yücel Turak ise; “Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tablo Kartepe’ye el birliği ile sahip çıkma tablosudur. Evlatlarımızın geleceğini ipotek altına alacak bir proje bu. Çevre kirliliğinin yanı sıra gürültü kirliliği ve trafik kirliliğine de yol açacak. 17 Şubat’ta ÇED toplantısı var ama öncesinde kararlığımızı göstermek adına, vatandaşlarımızın da talebi ile 15.02.2022 Salı günü 14.00’da fabrikanın yapılacağı alanda basın açıklaması yapmaya oy birliği ile karar verdik. Tüm siyasi partilerimizi, STK’ları ve Kartepelileri bu açıklamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

SİYASET AYNI KARARDA BULUŞTU

Tüm ilçe başkanları konuşma yaparken ortak karar yapılmamasından yana oldu.  Büyükşehir ve Kartepe Belediyelerinin bu konu ile ilgili olumsuz görüş bildirileceği AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz tarafından dile getirilirken, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek ve YRP İlçe Başkanları da tesisin yapılmasına ilişkin olumsuz görüş bildirdiler.

TOPLANTIYA DAVET

Katılım sağlayan tüm siyasi partiler yapılmamasından yana aynı duruşu sergilerken, muhtarlar da, Kartepe Uzunbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Bahçealtı ve Çayırlar mevkiinde bulunan alanda gerçekleştirilecek olan basın açıklamasına, siyasi partileri, STK’ları ve tüm Kartepeli vatandaşları davet ettiler.