Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Münir Karaloğlu’ndan AKP’li Enver Durmuş’a ihale!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun kayyum olarak görev yaptığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, AKP Kocaeli eski il yöneticisi Enver Durmuş’un firmasına 287 bin 500 liralık ihale verdi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapan Münir Karaloğlu’nu kentimiz yakından tanıyor. Genel sekreterliği sonrasında vali olan Karaloğlu’nun son görev yeri Diyarbakır. Diyarbakır Valisi olarak görev yapan Münir Karaloğlu aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum olarak başkanlık görevini yürütüyor. 19 Ağustos’ta Karaloğlu’nun yönettiği belediyede Kocaeli’yi de ilgilendiren bir ihale gerçekleştirildi.

munir karaloglu1.341 KİLOMETRE UZAKTAN DAVETLE

Diyarbakır genelinde bulunan yeşil alan, refüj, park ve bahçelerde ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktı. Çınar ağacı ve zakkum çiçeği alımı için ihaleye çıkıldı. Ancak açık ihale yapılmadı. İhale pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. Diyarbakır ve çevre illerde pek çok peyzaj işi yapan firma olmasına rağmen 1.341 kilometre uzaktan, Kocaeli’den bir firma ihale için davet edildi. Davet edilen firma AKP Kocaeli eski yöneticisi Enver Durmuş’a ait olan Hilal Peyzaj’dı. Hilal Peyzaj’la birlikte söz konusu pazarlık ihalesine 2 firma daha davet edildi.

287 BİN 500 LİRA

Resmi unvanı Hilal Çevre Düzenleme Temizlik Nakliyat Taahhüt Ltd. Şti. olan Hilal Peyzaj’ın katıldığı ihalede sadece 2 firmanın teklifi geçerli sayıldı. İhalenin muhammen bedeli 310 bin 770 lira olarak belirlenmişti. Teklifi geçerli sayılan firmalardan biri 296 bin 700 liraya işi yapacağını söyledi. Enver Durmuş’a ait olan Hilal Peyzaj ise 287 bin 500 lira teklif etti. İhale komisyonu işi Kocaeli firması olan Hilal Peyzaj’a verdi. Taraflar arasında 25 Eylül’de sözleşme imzalandı.

YEĞENİ DE YÖNETİCİ

Münir Karaloğlu ile Enver Durmuş’un Kocaeli’den tanıştığı iddia ediliyor. Enver Durmuş’un büyük pay sahibi olduğu firmada Abdullah Durmuş da ortak olarak görülüyor. Abdullah Durmuş Körfez ilçesinde yaşıyor. Durmuş’un yeğeni Erdal Durmuş daA KP Körfez İlçe Teşkilatı’nda başkan yardımcısı olarak görev yapan isimler arasında. Hilal Peyzaj firmasının internet sitesinde yer alan bilgilere göre yaptıkları işler arasında İzmit Sekapark’ın yeşil alan çimlendirme çalışmaları da bulunuyor.

Hilal Peyzaj