Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mustafa Sarıgül Kocaeli’de

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kocaeli’ye geldi. Ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Sarıgül Ak Parti’ye yüklendi

Türkiye Değişim Partisi Genel

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bugün Kocaeli’ye geldi. Otel Asya’da basın toplantısı düzenleyen Sarıgül ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu, Kocaeli’de Ak Parti’ye yüklendi. Sarıgül’ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı “Kocaeli emeğin başkenti. Ben de yıllardan beri Kocaeli’ye ne zaman gelsem burada olmaktan mutlu olurum. Leyla Atakan başta olmak üzere çok değerli siyasetçilerimiz Erol Köse ve Sefa Sirmen’i de sevgiyle selamlamak istiyorum. Kocaeli sadece bir sanayi kenti değil bilimin üssü de olmasını arzu ediyoruz. Kocaeli gölüyle ormanıyla bir turizm kenti.

35 YILDA HİÇBİR AŞAMA KAYDETMEMİŞ

Biz burada Kocaeli’nin ışığını daha da yakacağız. Kocaeli Almanlarla Fransızlarla yarışacak. Yıllar önce Kartepe’ye gitmiştim. Faruk Süren başkanla gezmiştim. Gittim Kartepe’ye 35 yılda hiçbir aşama kaydetmemiş. Kocaelispor’un şahlanmasında uluslararası başarı elde ettiğinde buradaydım. O günleri hatırlıyorum. Kocaeli İstanbul’a geldiği zaman Fenerbahçe’yle Galatasaray’la maç yaptığı zaman sel olur akardı. Kocaeli’nin başarısı akardı. Bir mahalli basınımız bir de Kocaelispor’un gücü akardı. KEV Vakfımızın yaşaması gerekti ama çok üzücü şeyler duyuyorum.

ÇOK GARİP BİR SİYASİ ANLAYIŞLARI VAR

Mahalli basınımızın yaşadığı sıkıntıları biliyorum inşallah iktidara geldiğimizde mahalli basınımızın gelirlerinin artmasını sağlayacağız. Ulusal basının görmediği birçok konuyu yerel basın taşır. Mali basın demokrasinin önemli bir basamağıdır. Türkiye’de ekonomimiz uçuşa geçmişti Avrupa bizi kıskanıyordu. Sayın Erdoğan da ekonominin kitabını yazmıştı. Sonra ne olduysa kendimizi ekonomik kurtuluş savaşı içinde bulunduk. AK Parti kadrolarının çok garip bir siyasi anlayışı var. Başarısızsınız artık bırakın, iktidarlar mevsim gibidir zamanı gelince değişir dediğimizde suçlu oluyorlar. Yatırım akmayınca iş dünyasını, döviz yükselince dış güçleri suçlamaya devam ediyorlar. Bakıyorum AK Parti’nin hiç suçu yok. ‘Dış güçler niye bunu yaptı 19 yıldır yok muydu?’ diye sormaya devam edeceğiz. Dış güçler mi dedi size 128 milyar doları satın diye? Dış güçler mi dedi size bir yılda 3 kez merkez bankası başkanını değiştirin diye. Unutmayın rahmetli Ecevit döneminde, Özal döneminde, Demirel döneminde hazineye kimse karışmazdı. Hangi parti iktidar olursa olsun hazine özgürdü. O nedenle siz ekonomiye güven vermezseniz, siyaset karıştırırsanız geldiği nokta bu olur.

DIŞ GÜÇLER Mİ DEDİ?

Bir kez daha Kocaeli’den Ankara’ya sesleniyorum size dış güçler mi dedi köprülerin otoyolların ihalesini dolarla yapın diye. Size dış güçler mi dedi 120 milyar doları çiftçilere vermeyip Fransız Suriye çiftçisine verdiniz oradan buğday ithal ettiniz ve etmeye devam ediyorsunuz. Türkiye’ye muhteşem bir şey sunduklarını söylüyorlar. Milli görüş gömleğini dolara astılar. Çin işi gömlek giymeye kalktılar. Sosyal devlet olmayacak, demokrasi olmayacak, hukuk olmayacak, insan haklarına saygı olmayacak. Çocuklarımız özgür bir ortamda büyümeyecek Türkiye böyle mi kalkınacak? Böyle kalkınmanın kime faydası var? Kimse bize Çin gömleği giydiremez. Türkiye Değişim Partisi’nin istikameti Atatürk’ün açtığı Cumhuriyet yoludur. TDP olarak istikametimiz refahı ve kalkınmayı sosyal hukuk düzenini sağlamaktır. Ekonomimiz çok zor günlerden geçiyor. Bakıyorum iğneden ipliğe her gün zam geliyor.

AK PARTİ’NİN DEĞİŞME ZAMANI GELDİ

Ben haftanın 3 günü tüm illerimizi dolaşıyorum. Geçim sıkıntısının nasıl bir hal aldığını görüyorum. Ülkeyi yönetenler ve AK Parti vekilleri her şeyi çok iyi görüyor. Onlar az yiyin, kombiyi kısın ve şükredin diyorlar. Ama kendileri 5-6 yerden maaş almaktan geri kalmıyorlar. Kendileri hiç tasarruf yapalım demiyorlar. Ak Parti milletten uzaklaşmış, milletten uzaklaşmış her parti gibi AK Parti’nin de değişme zamanı geldi. AK Parti’nin değişiminden sonra Türkiye değişim Partisi neyi nasıl yapacağını bilen, vicdanlı becerikli ve yetenekli kadrolarla hizmetinin başındadır. Türkiye Değişim Partisi sorunların hepsini çözecektir. Demokrasi ve barışı ön planda tutacağız. Ekonomiyi işin ehli insanlara teslim edeceğiz. İsrafı, yolsuzluğu ve bir kişinin 10 yerden maaş almasını engelleyeceğiz. Kimse 3 yerden 5 yerden maaş alamayacak.

MALİYE BAKANLARIMIZI BULUŞTURACAĞIZ

Lüks araçları, uçakları frenleyeceğiz bütçeyi sağlayacağız, yatırımı canlandıracağız. Özel sektörün girmediği alanlara yatırım yapacağız. 84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmeyeceğiz. Türkiye değişim partisi iktidarıyla atılım dönemi başlayacak Ev almak isteyen vatandaş bu hayale veda etti. Eşinin dostunun düğünü olan vatandaş kuyumcu önünden geçemez oldu. Halkımızın gücü ve sofrasına koyacağı ekmek küçüldü. Ekonomiyi yönetenler bugüne kadar 19 yıldır yeterince başarı elde edemediler. Türkiye Değişim Partisi iktidarında ekonomi özgür olacak. Yeni yılda yeni iktidar diyeceğiz. Yeni yılın ilk günü gölge maliye bakanlarımızı tüm yurttaşlarımızla buluşturacağız. Türkiye Değişim Partisi artık yola çıkmıştır, gökyüzünde parlayan bir yıldızdır, inançlara saygılı, Atatürk değerlerini savunan dipten gelen bir dalgadır.”