Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nazım Gençtürk: Gülümse Kafe ve olağan şüpheliler!

CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk, sosyal medya hesabı üzerinden İzmit Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan Gülümse Kafe’ye yapılan polis denetimine, “Somut bir dayanağınız olmadan genç, yaşlı, çocuk, engelli vs. herkesi topyekün olağan şüpheli sayıp keyfi GBT sorgusu yapamazsınız” diyerek tepki gösterdi.

CHP Kocaeli İl Başkan

CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Nazım Gençtürk, İzmit Belediyesi’nin yönetiminde olan Gülümse Kafe’de yapılan polis denetimine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. ‘Gülümse Kafe ve olağan şüpheliler’ başlığıyla paylaştığı yazıda şu ifadelere yer verdi; “Yer; İzmit’in en nezih mahallelerinden Yahya Kaptan’da yer alan ve İzmit Belediyesi iştiraki tarafından işletilen Gülümse Kafe. Saat; öğleden sonra 16.30 civarı.

“AÇIKÇA KANUNA AYKIRI”

Bir polis geliyor ve yüksek sesle bağırarak “Herkes Kimliğini Hazırlasın Asayiş Kontrol” diyerek, masaları dolaşmaya başlıyor. Muhtemel ki bunu ilk kez yapmıyor! Sayın Vali, Sayın Kaymakam, Sayın İl-İlçe Emniyet Müdürleri Yapmayın! Ortada hiçbir nümayiş, şüphe ya da makul sebep yokken; gündüz saatinde, bir kamu kuruluşuna ait olan işletmede, çoluk-çocuk ailece oturan insanların arasına dalmak huzur ve emniyeti sağlamaya yönelik bir önlem değil olsa olsa korku ve endişe ortamı yaratan bir polis devleti uygulamasıdır ve açıkça kanuna aykırıdır.

“YAPAMAZSINIZ”

Somut bir dayanağınız olmadan genç, yaşlı, çocuk, engelli vs. herkesi topyekün olağan şüpheli sayıp keyfi GBT sorgusu yapamazsınız. Sizin talimatınız ise geri çekin, haberiniz yok ise uyarın. Anayasaya, CMK’ya, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’na ve sair mevzuata aykırı bu hukuksuz uygulamaya bir an önce son verin.”

gencturk paylasim