Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Normalleşme kararları erken verildi!

İYİ Parti Grup Başkan

Uğur ENÇ minİYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM’de bir konuşma yaptı. Kocaeli’den bahsetmeyen Türkkan, normalleşme sürecine vurgu yaptı. Sürecin erken başladığını ifade eden Türkkan şöyle konuştu: “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; dün gece yine yüreklere şehit ateşi düştü. Siirt’in Pervari ilçesinde operasyona giden askerlerimizin içinde bulunduğu zırhlı aracın viraj alamayarak uçuruma yuvarlanması sonucu 2 askerimiz şehit oldu. Kazada 1’i ağır olmak üzere 7 askerimiz de yaralandı, şehitlerimiz: Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özkan ve Jandarma Uzman Çavuş Burak Aydoğan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum, yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.

TEK TEK İFŞA EDECEĞİZ

Refah Partisi eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Sayın Ahmet Tekdal’ın vefat haberini aldık. Sayın Tekdal’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum; ailesine, yakınlarına ve dava arkadaşlarına sabrıcemil niyaz ediyorum. Aydın İncirliova Belediye Başkanımız Aytekin Kaya ile 2 belediye personeli hafta sonu kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğradı. Belediye Başkanımız Sayın Kaya’ya ve beraberindeki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız yolsuzlukların üstüne gittikçe, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmedikçe saldırıların hedefi oldu. İYİ Parti olarak başkanımızın arkasında kararlı bir şekilde dimdik duruyoruz. Her zaman yolsuzlukla mücadelemiz devam edecek, milletimizin hakkına halel getirmeyeceğiz, belediyelerin sırtlarına yapışmış keneleri tek tek ifşa edeceğiz.

NORMALLEŞME ERKEN ALINMIŞ KARAR

Dün itibarıyla coronavirüsle mücadelede farklı bir aşamaya geçildi. Hükûmet aldığı kararla birçok kısıtlamayı kaldırdı. Adına ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ denilen yeni bir dönem başlatıldı. Bu karar, bize göre erken alınmış bir karar. İYİ Parti olarak Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere bizler de Meclis kürsüsünden defalarca, pandeminin ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren sokağa çıkma kısıtlaması dâhil birçok sıkı tedbirin uygulanması gerektiğini dile getirdik fakat bu uygulama zamanında yapılmadı. Yapıldığı zaman da hayli geç kalındı; uygulanmaması da vaka sayılarını ciddi anlamda artırdı. Şimdi ise yine aynı tehlikeyle karşı karşıyayız. Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 yolcu kapasitesinin kaldırılmasından AVM’lerin açılmasına kadar alınan birçok kararı da çok erken buluyoruz.

OTOBÜS BİLET FİYATLARI NE OLACAK?

Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 yolcu taşıma kapasitesi kaldırıldı. Şehirler arası otobüslerde de bu kaldırıldı ama yüzde 50 yolcu taşıyacağız diye otobüs şirketlerinin uyguladığı otobüs bileti fiyatlarında herhangi bir indirim olmadı. İnsanlar çok daha pahalıya seyahat etmeye devam ediyor. Kalabalıkların birinin içine girmesi korkarız ki ikinci dalganın gelmesine sebebiyet verecektir. Hükûmeti bu konuda verilen kararları tekrar gözden geçirmeye ve tedbirleri birden değil kademeli olarak azaltmaya davet ediyoruz. Aslında baktığınızda hayat normalleşmiyor, hayat anormalleşiyor.

TANK PALETİ HATIRLATTI

Türk oyun şirketi Peak, Amerika merkezli Zynga’ya 1,8 milyar dolara satıldı dün. Böylece Zynga, kendi tarihinin en büyük şirket satın almasını yaptı; 1,8 milyar dolara. Türkiye’den de ilk kez bir teknoloji girişimi 1 milyar doların üzerinde bir rakamla satılmış oldu; bundan mutluluk duymuş olmamız normal. Hakikaten gençlerin bu başarısı, bu Mecliste bulunan herkesi çok mutlu etmiştir. Yalnız aklıma bir şey geldi: Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası da 50 milyon dolara satılmıştı değil mi?”