Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O belediyede çalışmadan maaş mı alıyorlar?

İYİ Parti Kartepe İlçe

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Kartepe Belediyesi’yle ilgili iddialar ortaya attı. Tamyüksel, belediye yönetimine çalışmadan maaş alanların olduğunu söyleyerek sorular yöneltti. Yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Değerli Kartepeliler; malumunuz pandemi sürecine denk gelen günlerde AK Parti’li eski bir ilçe belediye başkanının istisnai kadro ayrıcalığı kullanılarak Ankara’daki üst düzey akrabaların da araya girmesi ile Kartepe Belediyemiz’de işe alındığını öğrenmiştik. Ve kadro işi halledildikten sonra kendisine Büyükşehir Belediyesi’nde uygun bir pozisyon düşünüldüğünü hem gazetelerden takip etmiş hem de biz de gücümüz yettiğince hem sizlerle paylaşmıştık. Kendisi de adalet mekanizmasının bir parçası olan değerli Kartepe Belediye Başkanımız Avukat Mustafa Kocaman’a ‘adalet bunun neresinde?’ diye sormuştuk.

AKP’Lİ OLMASINA RAĞMEN

Lakin bugün geldiğimiz nokta da duyduklarımız ve okuduklarımız… Maalesef bizlere; olayın vehametinin bambaşka noktalarda olduğunu düşündürmektedir. 2 Temmuz günü Kartepe Gazetesi’nde Sayın Cem Şakoğlu’nun Kartepe Belediyesi personeli olan bir vatandaşımız ile yaşadığı Whatsapp görüşmesi ve sonrasında yaşananları kaleme aldığı yazıyı hep birlikte okuduk. Doğrusunu söylemek gerekirse; bugüne kadar partimize ulaşan onlarca kişinin.. Belediye bünyesinde çalışıyor olarak görünen.. Falancaya filancaya yakın diye, kayırılan ve korunan, çalışmadan astronomik maaşlar alan, bununla birlikte hepsi Ak Partili olmasına rağmen şu başkanın adamı bu başkanın adamı diyerek dışlanan, görevden el çektirilen, mobbing uygulanan personeller var bilgilerine rağmen..

KURUMSAL AÇIKLAMA?

Ben şahsen iyi niyetle, Kartepe Belediyemizin kurumsal olarak bir açıklama yapmasını ve yazı da bahse geçtiği gibi; kurumumuz da bu şekilde dışlanan ya da yazıdaki tabirle budanan personel yoktur açıklamasını yapmasını bekledim. Lakin Belediyemiz her konuda olduğu gibi bu konu ile ilgili de herhangi bir açıklama yapmamış olması ve yazı da bahsi geçtiği gibi budandığı söylenen personeller olduğunu reddetmemiş olması; aklımıza hiç istemesek de; hem sükut ikrardandır sözünü, hem de bazı soruları sorma ihtiyacını beraberinde getirmektedir..

KOCAMAN’A SORULAR

“1) Kartepe Belediyesi bünyesinde o veya bu sebeple korunan kollanan torpil yapılan ve çalışmadan maaş alan personel var mıdır? 2) Kartepe Belediyesi içerisinde önce ki dönemlerde üst düzey görev yapmış Başkanların veya Yöneticilerin yakınlarının budandığı, dışlandığı, çalışma imkanlarının olmadığı yerlere gönderilerek veya mobbing uygulanarak istifaya zorlandıkları iddiaları doğru mudur? 3) Kartepe Belediyemizce istihdam edilen Eski Belediye Başkanı; Belediyemizden maaş almakta mıdır? Alıyor ise hangi birimde istihdam edilmiş ve mesai saatlerinde biriminde çalışmakta mıdır? 4) 2 Temmuz tarihli yazıya konu olan eski Alo Evlat personeli şu anda belediye de hangi bölümde çalışmaktadır? Yazı da belirtilen whatsapp konuşmasında yazdığı gibi yüzlerine kimsenin bakmadığı doğru mudur?

ÇALIŞMADAN MAAŞ

5) Belediyemiz de KHK ile kadroya geçen personele söz verilen zam verilemez iken; çalışmadan veya çalıştırılmadan maaş alan personel ile ilgili Belediye yönetimimizin tasarrufu veya tasarrufları olacak mıdır? Yoksa yazıda da iddaa edildiği gibi Belediye yönetiminin gücü bu şekilde personeller var ise gerçekten onlara dokunmaya yetmemekte midir? Bu sorularımıza cevap arıyor ve belediye kaynaklarının Beytül mal olduğunu hatırlatarak. Tüm Kartepe’nin ve Kartepelinin üstünde hakkının olduğu belediyenin; adalet ile liyakat ile ve en önemlisi emaneti kutsal bilen bir anlayış ile yönetileceği günlerde buluşmayı ümit ediyorum.”