Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okulda propagandaya Eğitim İş’ten sert tepki!

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını da dahil ederek okul binasında propaganda yaptığını söyleyerek, bu olayı ve okul yönetimini sert bir dille eleştirdi

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın ile Gebze Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Zinnur Büyükgöz’ün dev afişleri, Gebze’de İnönü Ortaokulu’nda binanın üzerine asıldı. Büyükakın ve Büyükgöz afişe Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını da ekledi. Okulda siyasi propagandaya Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube yönetimi tepki gösterirken okul yönetimi de eleştirildi ve yerel seçimin adil gerçekleşmesiyle mükellef kurumlar, göreve davet edildi.

‘YASAL İŞLEM BAŞLATILMASINI İSTİYORUZ’

“Gebze İlçesi İnönü Ortaokulu’nda belediye başkan adaylarının afişlerinin okul binasına asılması mevcuttaki seçim kanunumuza göre suç teşkil etmektedir. Okul yöneticilerinin siyasi partilerin temsilcisi gibi davranmaları, eğitim alanını siyasi rekabet alanına çevirmeleri ve buna göz yummaları asla kabul edilemez. Eğitim kurumları siyasilerin oyun alanı haline getirilemez.

Belediyelerin ‘etkinlik’ adı altında seçim çalışmalarına okullarımız malzeme yapılamaz.

Eğitim-İş olarak buradan seçimin adil, güvenli ve kanunlara uygun bir şekilde yapılmasını sağlamakla yükümlü kurum ve kişileri göreve davet ediyoruz. Bu duruma sebep olan kurum ve kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz.”

okulda propagandaya egitim isten sert tepki