Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özgür Harun Yıldızlı milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı

CHP Kocaeli İl eski Başkanı Harun Yıldızlı, milletvekili aday adaylığı başvurusunu bugün Ankara’ya giderek gerçekleştirdi. Yıldızlı’nın aday gösterilmesinin parti örgütleri tarafından da desteklendiği biliniyordu

CHP Kocaeli İl eski

CHP Kocaeli’nin önemli isimlerinden, CHP İl eski Başkanı Harun Yıldızlı, bugün Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. İl başkanı seçildikten sonra sıkça adından söz ettiren Yıldızlı, bugün itibariyle yeni bir yola girmiş oldu. Yıldızlı’nın aday olması için parti örgütleri ve çok sayıda ismin destek verdiği biliniyor.

“GENÇLİK KOLLARINDAN GELEN BİR SİYASETÇİYİM”

Yıldızlı başvurusunun ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Siyasi bir ailenin evladıyım. 55-60 senesini bu partiye vermiş Rafet Yıldızlı’nın oğlu olarak buradayım. Gençlik kollarından gelen bir siyasetçiyim. Dün elimde parti bayrağımla babamın peşinde koşarken bugün partim için öne çıkabiliyor olmak gurur verici. 20 yılda bu ülkede hukuk kayboldu, adalet yok oldu bütün değerlerimizi, cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını kaybettiler. Ülkeyi karanlığa mahkum ettiler. Çağdaş medeniyetler seviyesindeki Türkiye’yi Ortadoğu ülkelerine çevirmek için çabaladılar.

“TEK BİR HAYALİM VAR”

Bizler, bu ülkenin gençleri olarak cumhuriyete ve ülkemize sahip çıkmak sahip çıkmak zorundayız. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde siyaset yapmak, partinin daha iyi yerlere gelebilmesi için mücadele etmek bir görev değil zorunluluktur. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği çağdaş ve insanca yaşayan, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye için bugün genel merkezimize giderek milletvekilliği aday adaylığı başvurumu tamamladım. Tek bir hayalim var, milletvekili olmak değil, çocuklarımızın mutlu olarak yaşayacağı bir Türkiye’nin inşa edilmesine katkı sunmak.

37 YILDIR İL BAŞKANLARI VEKİL OLAMIYOR

Ben gözümü sosyal demokrasi mücadelesi ile açtım. Babam ile birlikte parti nedir, örgüt nedir, emek nedir öğrendim. Partime de gençlik kollarından itibaren her kademede emek vererek destek olmaya çalıştım. Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı görevini yürütmekteydim. Bu makamdan ayrılarak milletvekilliği görevi için öne çıktım. Kocaeli’de 37 yıldır il başkanlarımız milletvekili aday adayı oluyor ancak aday olarak listelerde yer alamıyor. İnşallah Kocaeli’de örgütlerimizin bu makus kaderini kıracak, örgütten gelen bir isim olarak sosyal demokrasi mücadelesini Kocaeli’den Ankara’ya taşıyacağım. Bugüne kadar beni yalnız bırakmayan bütün dostlarıma, aileme, büyüklerime ve küçüklerime teşekkür ederim. Hep beraber başaracağız. Gün mücadele günü, başlıyoruz…”

Özgür Harun Yıldızlı kimdir?

Özgür Harun Yıldızlı 1977 yılında İzmit’te doğdu. İlk ve ortaokulu Özel Seymen Koleji’nde, liseyi İzmit Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite eğitimi için Ankara’ya giden Harun Yıldızlı Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü’nden dereceyle mezun oldu.

Siyasi kariyeri üniversite yıllarında başladı. Sosyal Demokrat Hareket (SDH) ile siyasete merhaba diyen Yıldızlı SHP Gençlik Kolları’nda Genel Sekreterlik ve SHP Gençlik Meclisi’nde görev uzun süre görev yaptı.

Yıldızlı hem okuyup hem çalışmayı tercih eden başarılı bir girişimci olarak anılmaktadır. Üniversite eğitimi sırasında 1996 yılında babası Rafet Yıldızlı tarafından kurulan Yıldızlı Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra okulu bitirmesinin ardından aynı kurumda Genel Müdür olarak görev yapmaya başladı.

Alanında deneyimli ve bilgi birikimli teknik elemanlar tarafından kurulan Yıldızlı Mühendislik ile Türkiye’nin birçok ilinde başarılı projelere imza attı.

İzmit’te de siyasetin içinde olan Yıldızlı 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Yönetimine girdi. 2 dönem CHP Kocaeli İl Örgütü’nde İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

10 Ocak 2020 tarihinde görevinden istifa ederek CHP Kocaeli İl Başkan Adayı olduğunu duyurdu. 2012 yılında Mimar Betül Yıldızlı ile dünya evine giren Harun Yıldızlı Nazım ve Zeynep isimli 2 evlat sahibidir.

Hakan tantai
Yıldızlı’nın başvurusunda Hakan Tanta ve eşi Meral Tanta da destek verdi.