Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pazarlık masasında CHP Kocaeli’yi kimse dinlemez!

Yerel seçimlerde Kocaeli’de CHP’nin adaylarının belirlenmesinde CHP Kocaeli Örgütü ve milletvekillerinin etkisinin yetersiz kalacağı düşünülüyor.

Yerel seçimlerde Kocaeli’de CHP’nin

Yerel seçimlere hazırlık devam ediyor. CHP’de aday adaylarının başvuru süresi dolmak üzere. Kocaeli’de kritik birçok ilçe bulunuyor.  Büyükşehir adayının kim olacağı bilinmiyor. Henüz CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için başvuru yapan olmadı. İzmit, Derince, Darıca, Karamürsel gibi ilçelerde hangi isimlerin aday yapılacağı merak ediliyor.

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEDİLER

Kısa süre önce gerçekleştirilen genel başkanlık seçiminde CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ve milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemişti. Seçimi Özgür Özel’in kazanmasıyla birlikte bu isimlerin genel merkezdeki gücü de zayıfladı. Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde bu isimlerden fikir alınsa da il başkanı ve milletvekillerinin bir pazarlığa oturma kredisi de oldukça zayıf görülüyor.

İYİ PARTİ’YLE İŞBİRLİĞİ DE ZORLAR

Diğer yandan İYİ Parti ile olası bir ittifak veya seçim işbirliği yapılırsa Kocaeli Büyükşehir’de CHP’ye destek veren İYİ Parti, İzmit’te kendi adayı için de diretecektir. İYİ Parti İl eski Başkanı Şanbaz Yıldız diyaloğa açık bir isim olarak tanınıyordu. Yeni başkan Nusret Acur ile CHP Kocaeli İl Örgütü’nün işi daha zor olacak.

Her seçenekte CHP’yi sancılı günler bekliyor.