Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saadet Kocaeli kimi destekleyecek?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasındaki gerginlik büyüyor. Bu kutuplaşmada Saadet Partisi Kocaeli Teşkilatları’nın tavrı merak ediliyordu. İl Başkanı Zafer Mutlu, nasıl bir duruş sergileyeceklerini Bağımsız Kocaeli’ye açıkladı…

Saadet Partisi Yüksek İstişare

Sebahattin AydınAKP’nin Cumhur İttifakı’na katmak istediği Saadet Partisi’nde kazan kaynıyor. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ve beraberindekiler, büyük kongrede Temel Karamollaoğlu’nun yeniden başkan seçilmesini engellemek istiyor. Asiltürk ve ekibi Cumhur İttifakı’na katılmak istiyor. Karamollaoğlu ise muhalif bir siyaset çiziyor.

SAADET KOCAELİ KİMİ DESTEKLEYECEK?

Bu gelişmeler yaşanırken yerel teşkilatların duruşu da netleşiyor. Saadet Partisi Kocaeli Teşkilatı’nın bu ayrışmada hangi tarafı tutacağı merak ediliyordu. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, nasıl bir tutum sergileyeceklerini Bağımsız Kocaeli’ye anlattı.

“GENEL BAŞKANIMIZ NASIL KARAR ALIRSA…”

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, partilerinde yaşanan ayrışma sürecine dair şunları söyledi: “Türkiye Saadet Partisi’ni konuşuyor. En başından söylemek gerekirse biz genel merkezimizin tavrından yanayız. Bu partide yetkili organ genel merkezdir. Yüksek İstişare Kurulu bir danışma merciidir. Biz genel başkanımız ve yetkili kurullarımız nasıl karar alırsa son söz olarak onu esas alırız.

“AKLISELİMDE BULUŞULACAKTIR”

Partimizde bir fikir ayrılığı olduğu ortada. İstanbul İl Başkanımızın atanması sürecinden nasıl ortak görüş belirlendiyse ben yine ortak bir kanaat oluşturulacağını düşünüyorum. Mutlaka bir aklı selimde buluşacaklarını düşünüyorum.”

KOCAELİ TEŞKİLATI İÇİNDE DURUM NE?

Genel merkezde yaşanan bu ayrışmanın SP Kocaeli Teşkilatları üzerindeki etkisini sorduğumuz Mutlu, “Kocaeli teşkilatlarında daha önce görüş ayrılıkları oluşuyordu. Bu konuda öyle bir ayrışma olmadığını görüyoruz. Teşkilatımız genel merkezimizin yanındadır” dedi.