Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saadet Partisi il başkanı görevden alındı!

Saadet Partisi Genel Merkezi, İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’i görevden alarak yerine Ömer Faruk Yazıcı’yı atadı. Abdullah Sevim ise 29 Kasım’daki kongrede aday olacağını ilan etti.

Saadet Partisi Genel Merkezi,

Saadet Partisinden yapılan açıklamada, İstanbul İl Başkanlığına, partinin Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı‘nın getirildiği bildirildi. Açıklamada, “Bugüne kadar il başkanlığı yapan Abdullah Sevim’e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, yeni İl Başkanımıza başarılar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

GÖREVDEN ALINDI “ADAYIM” DEDİ

İl Başkanlığı görevinin bizzat Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk tarafından kendisine tevdi edildiğini belirten Abdullah Sevim, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “YİK Başkanımız Oğuzhan Asiltürk, bu kararın ardından İstanbul’a geldi. 2 gün boyunca İstanbul Teşkilatlarımızın hemen her kademesinden arkadaşımızla istişarelerde bulundu. İstişarelerin ardından da, İl Başkanlığı görevi, bizzat YİK Başkanımız tarafından şahsıma tevdi edildi.” ifadelerini kullandı.

ÜZÜCÜ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Yaptığı paylaşımda süreci “üzücü ve düşündürücü” olarak niteleyen Abdullah Sevim, açıklamasında “Bu sürece rağmen, bu akşam yaşanan oldu-bitti üzücü ve düşündürücüdür. YİK Başkanımızın kararı doğrultusunda görevime devam edeceğimi, 29 Kasım’daki kongrede yeniden İstanbul İl Başkan Adayı olduğumu tüm kardeşlerime ilan ediyor, bu süreci suhuletle atlatacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum.” dedi.

SAADET KOCAELİ’DE DURUM NE?

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı‘nın kendi içindeki sularda yeni duruldu. Hatırlanacağı üzere SP Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, partinin en aktif isimlerini icra ve yönetim kuruluna almamıştı. Bu durum teşkilat ve kamuoyu nezdinde yankı yaratmıştı. Saadet Partisi’nde genel merkez düzeyindeki mücadele artık il teşkilatlarına da yansımaya başladı.