Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saadet Partisi Kocaeli’nin durumunu göreceğiz

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek olan Saadet Partisi’nin Kocaeli’deki durumu merak ediliyor. Milletvekili seçimlerinde Kocaeli’den Saadet’e ne kadar oy çıkacak, Milli Görüşçüler Saadet Partisi’ni mi yoksa Yeniden Refah’ı mı destekleyecek?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nu
SEBO İMZA

Millet İttifakı’nın durduğu yer itibariyle önemli birleşenlerinden biri Saadet Partisi. Ülke genelinde edindiği misyon, Cumhurbaşkanı adaylığı sürecindeki kararlı ve sağlıklı duruşu Saadet Partisi Genel Merkezi’ni farklı bir noktaya taşıdı. Saadet Partisi, Milli Görüş hareketinin en önemli temsilcisi konumunda ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam karşısında. Aynı hareketin kurucusu Rahmetli Necmettin Erbakan gibi.

ÇOK İSİM LİSTEDE YOKTU

Saadet Partisi, Kocaeli’de önemli bir oy potansiyeli olan parti. Hatta Saadet’in bir milletvekili çıkaracak oyu bulunduğu ifade ediliyor. Yeniden Refah’ın etkisiyle bu oy oranı ne olur tam kestirilemiyor. Saadet Partisi geçtiğimiz hafta milletvekili aday adaylarını tanıttı. Saadet Partisi Kocaeli milletvekili aday adaylığı için 36 isim başvuru yaptı. Saadet’in Kocaeli’deki kemik kadrosundan isimler daha doğrusu tanınan simalar bu kez listede yoktu.

MUTLU’NUN BAŞKAN ADAYLIĞI RÜZGARI İL BİNASINA YANSIMADI

Zafer Mutlu, Avukat Alaattin Çakmak ve Volkan Gemiksiz gibi yüzleri daha tanınan isimler dikkat çekiyor. Zafer Mutlu, il başkanlığı döneminde pek etkili siyaset yürütemedi. Belediye Başkan Adayı olarak Başiskele’de önemli işler yaptı ancak il başkanlığı dönemi sönük geçti. Eğer genel merkez Birol Aydın gibi bir ismi Kocaeli’den birinci sıra adayı yapmazsa Zafer Mutlu Saadet Partisi’nin milletvekili adayı olabilir.

TANINAN YÜZLER YOK OLDU

Önceki dönem adayları İbrahim Bıyıklı, Recep Sarıçetin, Sedat Doğu Uslu gibi isimler geri çekildi. Avukat Alaattin Çakmak da partiden uzun süre soyutlanmıştı. Çakmak’ın aday adayı olması şaşırttı. Sedat Doğu Uslu, partinin en popüler isimlerindendi. Uslu’nun aday adayı olmaması da dikkat çekti. Kadrolu aday Recep Sarıdoğan listede yok. Eski İl Başkanı Nurettin Çelik de uzun süredir ortada görünmedi. Listelerde de yoktu. Çelik döneminde il yönetimi uyumlu ve planlı çalışmalar yaparak önemli bir atılım yapmış, şehirde görünür olmuştu.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER KİMİ İSTEYECEK?

Evet Saadet Partisi’nde durum bu. Saadet’in aleyhine yaşanan gelişmelerden biri Yeniden Refah Partisi’nin kurulması oldu. Son seçimde Kocaeli’de iki partinin oy oranları Milli Görüş’çülerin hangi partiyi tercih edeceklerini de gösterecek.

İlerleyen günlerde isim bazlı analizleri de gazetemizden okuyabilirsiniz.

Saadet Partisi Kocaeli milletvekili aday adayları şöyle:

1. Betül Yılmaz

2. Cemile Çağlin

3. Fatih Salihoğlu

4. Mehmet Ali Belek

5. Handan Zehra Gürses

6. Murat Uzar

7. Hakan Bıkmaz

8. Mustafa Baştürk

9. Yavuz Vural

10. Ömer Faruk Karakoç

11. Diş Hekimi İbrahim Akgündüz

12. Neşe Küçükemirler

13. Mesut Özlem

14. Emine Erbaş Yıldırım

15. Volkan Gemiksiz

16. Av. Alaattin Çakmak

17. Mehmet Fındıkçı

18. Yaşar İsmail Yıldız

19. Murat Karaturp

20. Ozan Yasin

21. Mustafa Türel

22. Latif Gökhan Durtaş

23. Mahmut Demir

24. Şükran Gümüş

25. Enes Alaca

26. Mustafa Çağal

27. Ersin Er

28. Av. Emirhan Bölükbaş

29. Mehmet Ali Tahtalı

30. Özcan Özdemir

31. Muhammet Zeki Er

32. Mustafa Özsoy

33. Zafer Mutlu

34. Furkan Dursuntaş

35. Erkan Öz

36. Cuma Ayvaz