Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saadet’in hedefinde Haldız var!

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Haldız İnşaat’ın Kent Konut’tan aldığı Tuana 3 Evleri yapım işini yarım bırakması vardı. Mutlu, konuyla ilgili eleştirilerini sıraladı.

Saadet Partisi İl Başkanı

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, bugün il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Mutlu açıklamasında Haldız İnşaat’ı hedef aldı. Mutlu’nun açıklaması şöyle: “Başrolde yine iktidara yakınlığı ile bilinen ilimizde Ak parti döneminde inanılmaz büyüyen bir şirket HALDIZ İNŞAAT var.. Konu Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Kent Konut’tan alınan TUANA 3 evlerinin kat karşılığı yapım ihalesini alan Haldız İnşaatın işi yarım bırakması.

SESSİZCE SIYRILMAYA ÇALIŞIYORLAR

Peki iddialar neler? Özetle ilgili firma işin %64’ünü bitirdiği halde payına düşen dairelerin çoğunu satıp parasını aldı kalanların üzerinde de ipotek tesis etmek suretiyle kredi çekti.. Projede olmayan bir AVM’yi plan tadilatı ile projeye ekletti. Bunu da ünlü bir mağaza zincirine sattı. Şimdi de yarım kalan işi bu halde KENT KONUT’a bırakıp teminatını da alıp aradan sessizce sıyrılmaya çalışıyor.

 BÜYÜKAKIN KONUYU AYDINLATMALI

Konunun ayrıntılarına girmek istemiyorum. Ama iddialar bunlar.. Müdürünün aniden emekliye ayrılması ki Yalçın bey çok başarılı bir bürokrattır. Arpalık olan Kent Konut’a ciddi bir çeki düzen vermiştir. Kafalarda soru işareti bırakmıştır. Konu bu kentin milyonlarca liralık kaynağını ilgilendirmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir BÜYÜKAKIN’ın bu konuyu aydınlatması gerekmektedir. İddialara cevap vermelidir.

TAKİP EDECEĞİZ

Burada mağdur olan vatandaşlarımızı rahatlatmalıdır. Kamunun zararı olmadığını ispat etmelidir. Bundan sonra izlenecek yolu belirtmelidir.  Bu konuyu Büyükşehir Meclis üyelerimizle özellikle takip edeceğimizi de ifade etmek istiyorum. Diyoruz ya ülkemizin en büyük meselesi bize göre yolsuzluk ve adam kayırmayı önleyebilmektir. Siyaset şeffaf yapılmalı kamunun malına el uzatmamalı kimseye de el uzattırılmamalıdır. İşte ancak bu şekilde bu ülke refaha ulaşır diye düşünüyoruz. Saygılar sunuyorum.”