Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saadet’in oyu bitti, adı kaldı!

Kocaeli’de Saadet Partisi hep ciddiye alınırdı. Milli Görüş oylarını temsil ettiği düşünülürdü. Bu durum sona erdi. Milli Görüş hareketini Yeniden Refah Partisi’nin temsil ettiği anlaşıldı.

Kocaeli'de Saadet Partisi hep
ugur

Kocaeli’de Saadet Partisi hep ciddiye alınırdı. Milli Görüş oylarını temsil ettiği düşünülürdü. Basında, kent kamuoyunda bir ağırlığı vardı. 14 Mayıs seçimleri gösterdi ki Saadet Partisi Kocaeli’de bir tabela partisi haline gelmiş. CHP çatısı altına sığınarak girdikleri seçimde bir milletvekili çıkardılar. Ancak Milli Görüş oylarının tamamı Yeniden Refah Partisi’ne gitti. Yeniden Refah Partisi kendi logosuyla ve adaylarıyla girdiği seçimde Kocaeli’den bir milletvekili çıkarmayı başardı. Yeniden Refah Partisi Milli Görüş hareketinin Kocaeli’deki temsilcisi olduğunu göstermiş oldu. Saadet Partisi’nin ise oyu Yeniden Refah Partisi’ne gitti, CHP sayesinde Hasan Bitmez’i milletvekili yaparak en azından adını yaşatmaya hak kazandı.

MİLLİ GÖRÜŞ = YENİDEN REFAH PARTİSİ

Saadet Partisi Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de muhalefet tarafından çok ciddiye alındı. CHP, Kocaeli listelerinde seçilebilir ‘garanti’ sıra olarak görülen 3. sıradan genel başkan yardımcısı Hasan Bitmez’i aday olarak gösterdi. Ancak Milli Görüş kitlesi Hasan Bitmez’in peşinden CHP’ye değil, Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi’ne oy verdi. 2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerde Saadet Partisi 26 bin 672 oy almıştı. 14 Mayıs seçimlerinde Milli Görüşçüler oylarını katladı. Saadet Partisi’nin kendilerini temsil etmediğini düşünen Milli Görüş hareketine gönül vermiş seçmen Yeniden Refah Partisi’ne akın etti. 80 bin 218 oy alan Yeniden Refah Partisi Kocaeli’den bir milletvekilini, Mehmet Aşıla’yı Ankara’ya göndermeyi başardı.