Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sami Çakır’dan müsilaj açıklaması!

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır Marmara Denizi’nde ve İzmit Körfezi’nde yaşanan müsilaj olayı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kısa bir konuşma yaptı.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili

Ugur ENC min e1623645972212Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kocaeli Milletvekili Sami Çakır Marmara Denizi’nde ve İzmit Körfezi’nde yaşanan müsilaj olayı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kısa bir konuşma yaptı. Müsilajın kendiliğinden ortaya çıkmadığını ifade eden Çakır genel kurul konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkan, denizlerimizde karşı karşıya olduğumuz kirlenme hepimizin bildiği ve takdir edeceği gibi denizlerin kendiliğinden veya doğal yollardan ortaya çıkan bir sonuç değildir. İnsanın ve insanlığın doğallığın dışına taşırdığı her eylem, tutum ve davranış her gün yeni bir doğal afetle bizi karşı karşıya bırakmaktadır.

YENİ BİR TÜR KİRLİLİK

Müsilaj, deniz salyası tanımlamasıyla denizlerde yeni bir tür deniz kirliliği yaşıyoruz. Masmavi bir güzelliğin soluk benizli, yapışkan, etkisi ve zararları henüz tam anlamıyla bilinmeyen bu hastalığa bırakılmaması için Çevre Bakanlığı ve kurumlar tarafından yapılan mücadeleyi önemsemekle beraber aslolan çevreyi ve doğayı felakete sürükleyecek tutum, davranış, bakış ve anlayışı ortadan kaldıracak farklılaştırmayı başarmaktan geçmektedir. Yarının güzelliğini burada aramalıyız, çevreyle dost, doğayla uyumlu bir hayat arzulayan insana bunu ancak kendisinin sağlayabileceğini afetler hatırlatmaz inşallah diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”