Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şanbaz Yıldız aday olmayacak… İYİ Parti’de tek liste dönemi!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, il başkanlığına aday olmayacağını söyledi. Yıldız, ilçe kongrelerinin tek listeli olmasını istediklerini vurguladı.

İYİ Parti Kocaeli İl

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyeleri ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.. Açıklamaya; İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen, Bahadır Yaşar ve Ayşegül Babacan da katıldı. Şanbaz Yıldız il başkanlığı ile ilgili şunları söyledi: “5 yıllık parti olmamıza rağmen delege seçimlerini sandıkta yapıyoruz. Sonrasında ilçe kongrelerinden sonra il kongresi yapılacak. Ben o dönemde aday olmayı düşünmüyorum. Aday olmayacağım demiyorum aday olmayı düşünmüyorum. İstişareler sürüyor. Bu işi ileriye götürecek arkadaşlarımızla partimiz iktidar olacak, bizden sonra gelecek il başkanıyla. Bu temenniden ziyade elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

YERİME KİMSEYİ TAVSİYE ETMEDİM

Yerime kimseyi tavsiye etmedim, ilçe başkanlarının tavsiyeleri oldu. 12 ilçe başkanının da tavsiye kararları oldu. Delege seçimleri var yüzde yüz il başkanı oldu diyemeyiz. İstişare olduğu takdirde il kongresi de tek listeyle olur. Genel merkezden bir komisyon oluşturuldu, illerde uzlaşı olmadığı takdirde görüşmeler yapılacak.”

“TEK LİSTE OLMASINI SÖYLÜYORUZ”

Şanbaz Yıldız, İYİ Parti’de başlayan delege seçimleri ile ilgili konuştu. İstifa edip etmeyeceği sorularını da yanıtlayan Yıldız şunları söyledi: “Ben şu an istifa etmeyeceğim. Delege seçimlerimiz başladı tüm ilçelerde 300’er civarında müracaat var ayın 28-29-30’unda ilçe delegelerimiz seçilecek. Delegeler seçildikten sonra ilçe kongre takvimini belirledik. İlçe seçimlerimiz olacak tavsiye niteliğinde, tek liste olması şart değil ama tek liste olmasını söylüyoruz. Seçimlere güçlü gitmek için tek liste katında girerlerse Kocaeli’de gücümüze güç katacağız. Arkadaşlarımız da buna uyum sağlıyor bir sıkıntı yok.”

Sanbaz Yildiz aday olmayacak... IYI Partide tek liste donemi