Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şanbaz Yıldız’dan Ukrayna açıklaması

Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye’de yaşanan ve yaşanması beklenen ekonomik sorunlarla ilgili bir açıklama yayınlayan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Kendi kendine yeten Türkiye’den, komşusunda çıkan savaş sonrası ekonomik kriz yaşayan Türkiye’ye döndük. Bugün AKP’nin bizi ne hale getirdiğini bir kez daha gördük” dedi.

Rusya ve Ukrayna savaşı

Türkiye’nin kuzey komşuları Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş nedeniyle ülkemizde büyük bir tedirginlik hakim. Döviz kurları, akaryakıt ve altın fiyatları sürekli değişiklik gösteriyor. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye’de yaşanan ve yaşanması beklenen ekonomik sorunlarla ilgili açıklama yayınladı. Şanbaz Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı olarak sürekli olarak saha çalışması yapıyoruz. Son bir haftadır görüyoruz ki vatandaşımız Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle artan ve artması beklenen fiyatlar dolayısıyla tedirgin.

FİYATLAR YÜKSELECEK

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2021 yılında Türkiye’nin ihracatında Rusya 5 milyar 800 milyon dolarlık pay ile 10’uncu sırada yer alırken, Ukrayna 2 milyar 900 bin dolarla 20’inci sırada bulunuyor. Hal böyle olunca bu iki ülkede yaşanan her sıkıntı ülkemize de yansıyor. Buğdaydan hububata kadar pek çok ürünü Rusya ve Ukrayna’dan ithal eden ülkemizde iki ülke arasındaki savaşın uzaması halinde vatandaşı büyük ekonomik sıkıntılar bekliyor. Bugün akaryakıta yüzde 7’ye varan bir zam geliyor. Yarın doğalgaza, doğalgazın ardından da elektrik fiyatlarına zam gelecek. Ay çiçek yağından, ekmek fiyatlarına kadar her şeyin fiyatı yükselecek.

YANLIŞ EKONOMİK POLİTİKALAR

Eskiden Türkiye’nin bir tahıl ambarı olduğunu, olası bir savaş durumunda kendine kendine yetebilecek sayılı ülkelerden biri olduğunu anlatırdık okullarda. Şu anda ülkemizde bile olmayan, deniz komşusu iki ülkede yaşanan savaş nedeniyle savaş nedeniyle büyük bir ekonomik krizin eşiğindeyiz. Kendi kendine yeten Türkiye’den, komşusunda çıkan savaş sonrası ekonomik kriz yaşayan Türkiye’ye döndük. Bugün AKP’nin bizi ne hale getirdiğini bir kez daha gördük. Yanlış politikalar Türkiye’nin üretimden gelen gücünü bitirdi. Ekonomik politikalarımızın ve mevcut durumumuzun vahametini bizlere bir kez daha gösterdi.

ÜRETİM VE TARIM ÖNCELENMELİ

Türkiye Cumhuriyeti acil olarak yeniden üretim politikalarını uygulamaya koymalıdır. Ülkemizde tarım öncelenmeli ve ithalatın yapılamayacağı savaş ve benzeri durumlar için gerekli tedbirler alınmalı. Dışa bağımlılık ilk etapta azaltılmalı, uzun vadeli planlarda ise sıfırlanmalı. Türkiye Cumhuriyeti 3 tarafı denizlerle çevrili devasa tarım alanlarıyla kendi kendine yetecek güce sahiptir. İYİ Parti olarak mevcut iktidara acil çağrımız bu gücün kullanımı için gerekli adımların atılması, tarımın desteklenmesi, ithalat ekonomisinin tarım ve benzeri yaşamsal ürünlerde tamamen terk edilmesi yönündedir.

Diğer bir konu ise turizm sektörü.  Turizm sektörü yaz aylarında büyük bir yük omuzlayarak Türkiye ekonomisini ayakta tutmaktadır. Rus turistlerin savaş nedeniyle tatillerinden vazgeçmesi ülkemiz ekonomisinde büyük sıkıntılara sebep olacaktır. Turizmde yaşanacak sorunlar öngörülerek bu konunda gerekli tedbirler alınmalıdır.

SAVAŞI LANETLEDİ

Bölgedeki stratejik önemimiz nedeniyle hem Rusya’nın hem Amerika’nın ilgi odağı konumundayız. S-400 füzeleri nedeniyle hedef halindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu süreçte taraf tutarak hareket etmemizin, ABD’nin ya da Rusya’nın piyonu görevi görmemizin büyük zararı olacaktır. Komşumuzda yaşanan savaştan dahi ne kadar olumsuz etkilendiğimiz görülmeli, içine çekilmek istendiğimiz kaos ortamından uzak durmalıyız.” Savaşın kazananı olmadığını belirterek sözlerine son veren Şanbaz Yıldız, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği üzere, ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa da bu sözün ışığında bakıyor, her türlü şiddeti, her türlü baskı rejimini, her türlü savaşı lanetliyoruz.”