Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SCP Kocaeli il Başkanı Onater 23 Nisan’da sistemi işaret etti: Kaldırılmalı!

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dair basın açıklaması yayınladı. Onater, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin kaldırılması Ulusal Egemenlik ilkesine yakışan bir çözümdür” dedi.

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dair basın açıklaması yayınladı. Onater yayınladığı basın açıklamasında; “Tek adam rejimi olan Cumhurbaşkanlığı sisteminin kaldırılması Ulusal Egemenlik ilkesine yakışan bir çözümdür ” sözlerine yer verdi.

Sosyalist Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater yayımladığı basın açıklamasında; “23 Nisan 1920 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Atatürk’ün önderliğinde açılarak, ulusal egemenlik ilan edildi. Atatürk bayramı çocuklara armağan edince, bu bayram en güzel bayramımız oldu.

‘Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ diyen M.Kemal Atatürk, ‘Millî egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur’ sözüyle Türk milletinin geleceğine karar verecek olanın milletin bizzat kendisinin olduğunu ortaya koymuştur.

Türkiye’nin 150 yıldan bu yana yürüttüğü bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinin kazanımlarından vazgeçmek anlamına gelen, tek adam rejimi olan Cumhurbaşkanlığı sisteminin kaldırılması Türk milletine ve 23 Nisan’da anlamını bulan Ulusal Egemenlik ilkesine yakışan bir çözümdür. Köyden kente halk meclisleri eliyle yönetim sisteminin kurulması her alandaki liyakatsizliğe de son verecek bir uygulama olacaktır.

Bizler Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak, bu bayramda da ulusal egemenliğe ve tam bağımsızlığa olan inancımızı; Atatürk’e olan sevgi, saygı ve bağlılığımızı bir kere daha ilan ediyoruz” dedi.