Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sefa Sirmen’den Tahir Büyükakın’a cevap: Bu imkanlar bende olsa bütün kent metroya binerdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dönemin İzmit Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sefa Sirmen’in 1994’te seçim vaadi olarak 1999’da tramvay yapılacağı belirten afişi göstererek, “Yerin altına metro yaptılar acaba orada tutuyorlar mı? Bir metre raylı sistem mi yaptılar?” demişti. Büyükakın’a cevap veren Sefa Sirmen, “Bu imkanlar bende olsa bütün kent metroya binerdi” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

ugurAK Parti Derince İlçe Danışma toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleştirilmişti. Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dönemin İzmit Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sefa Sirmen’in 94’teki seçim afişinde yer alan tramvay afişini göstererek konuşma yapmıştı. Büyükakın, “Bana bir metre metro yapmadığınız diyorlar. Anıtpark’a tramvayı koyduğumuzda maket tramvay yaptılar dedi. 1994 seçimlerinde ‘1999 yılında tramvay yapacağız’ dediler. Yerin altına metro yaptılar acaba orada tutuyorlar mı? Bir metre raylı sistem mi yaptılar?” ifadelerine yer vermişti.

“PROJELERİMİZ BİTMEMİŞ OLSA VATANDAŞLARIMIZ NEFES ALAMAZDI”

Büyükakın’ın tramvay ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap veren Sefa Sirmen Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. Sirmen, “Herkesin kendi politikası bu. Biz zamanında imkanlarımız dahilinde yapabildiklerimizi yaptık. Onlar daha fazlasını yapsınlar. Herkes takdir etsin. Şu anda durum ortada. Bizim projelerimiz bitmemiş olsa bugün Kocaeli’de vatandaşlarımız nefes alamazlardı, su içemezlerdi. Biz 1994 yılında tramvay için her türlü hazırlığımızı yapmıştık. Amsterdam bize tramvay araçlarını hibe edecekti. Biz sadece altyapısını ve raylarını yapacaktık” dedi.

“KİMSE BOŞ YERE POLEMİK YAPMASIN”

“Göreve devam etmiş olsaydık tramvay projemiz Akçaray’dan çok önce hizmete girmiş olurdu” diyen Sirmen, Bir de biz bu yaptığımız projelerin hepsini imkansızlıklara rağmen yaptık. Bu dönemki imkanlar bende olsaydı İzmit’te birkaç duraklık tramvay ne demek, yerin 40 metre dibinden metro ile kenti donatırdım. Kocaeli metrosu Gebze’den Kartepe’ye kadar bütün kentin ulaşımını sağlardı. Bütün kent metroya binerdi. Kimse boş yere polemik yapmasın. Yapılanlar ve yapılmayanlar ortada” şeklinde konuştu.