Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehitlerimizin isimlerini hala asmadılar

AKP İzmit Belediye Meclisi

AKP İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm şehit ve gazilerimizi minnetle andıklarını belirtti. FETÖ Terör Örgütü eliyle 4 yıl önce yapılan hain darbe kalkışmasının acılarını hala taşıdıklarını, bu karanlık gecede milletine kurşun sıkan, bomba atanları ve destekçilerini hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Soydabaş, şunları söyledi: “Bu eli kanlı örgüte karşı milletimizin destansı karşı koyuşu yüzyıl önce Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhun Aziz Vatanımızda hala taptaze ve diri olduğunu göstermiş, düşmana korku, dosta güven vermiştir. Bu kutlu mücadelenin yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnetle anıyoruz”.

ŞEHİTLERİMİZ UNUTULDU

“İzmit’te bu destansı mücadelenin kahraman şehitlerinin isimleri AK Parti döneminde CHP’li meclis üyelerinin de desteğiyle bir çok parka verildi. Maalesef Yeşilova Mahallesi’ndeki parka Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ile Gündoğdu Mahallesi’ndeki parka Şehit Ömer Can Açıkgöz’ün adlarını taşıyan tabelaları 1,5 yıldır asılmadı. Parkların yapımı seçime yakın tamamlandığı için yeni yönetimin bunu yapması gerekiyordu. Bu konuda ortak alınmış meclis kararı mevcuttur. Bölge halkımızın da bu konuda beklentisi bulunmaktadır. Açıkçası bu durum içimizi acıtıyor. Heryere afiş asıp, reklam yaparken şehitlerimize karşı sorumluluklarımızı da unutmamak gerekir. Bir buçuk yıldır alınmış bir kararı uygulayıp, iki tabelayı asamadıktan sonra hiç kimsenin bizi çalıştırmıyorlar demeye hakkı olmadığı düşüncesindeyiz”.

 

Şehit Astsubay

Ömer Halisdemir kimdir?

Astsubay Ömer Halisdemir, Türk asker.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbeyi yöneten Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak şehit edilmiştir.

 

Şehit Ömer Can Açıkgöz kimdir?

 

Ömer Can Açıkgöz, Ankara Beştepe TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyordu. Henüz ikinci sınıfta olan 21 yaşındaki Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne giden Açıkgöz, helikopterden açılan ateş sonucu göğsünden vuruldu. Hastanede ameliyata alınan Ömer Can Açıkgöz, okumak için geldiği Ankara’da şehit düştü.