Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şener Söğüt Kimdir?

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt kimdir sorusu merak ediliyor. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün öz geçmişini sizin için derledik. Şener Söğüt hakkında merak edilenleri okumak için haberimize göz atabilirsiniz.

Körfez Belediye Başkanı Şener

Şener Söğüt 1975 yılında Muş’ta doğdu, kendisi aslen Gümüşhanelidir. 1979 yılında ailesiyle birlikte Körfez İlçesinde ikamet etmeye başlamış ve 40 yıldır Körfez’de yaşamaktadır. İlk, orta ve lise tahsilini Körfez’de tamamlayan Şener Söğüt lisans eğitimini 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde bitirmiştir. Yüksek lisans eğitimini ise Düzce Üniversitesinde tamamlayan Söğüt, Makine Yüksek Mühendisi unvanını kazandı. Ayrıca 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

ŞENER SÖĞÜT KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI

sener sogut ozgecmisİş hayatına 1996-2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İGDAŞ’ta mühendis olarak başlayan Şener Söğüt daha sonra 2004-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZGAZ’da mühendis ve yönetici, 2009-2010 yılları arasında ise Körfez Belediye Başkan Yardımcısı olarak kamu hizmeti görevlerinde bulundu. Son 10 yılda özel sektörde, inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde çalıştı.

ŞENER SÖĞÜT AK PARTİ’DE SİYASET

Siyasi hayatına 2001 yılında Körfez AK Parti Kurucu İlçe Yöneticisi olarak başladı. Sırasıyla AK Parti Körfez İlçe Kurucu Gençlik Kolları Başkanı, Körfez İlçe Başkan Yardımcılıkları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Körfez Belediyesi Meclis Üyesi, Körfez Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı, Körfez Belediyesi Meclis Grup Sözcüsü ve son olarak da AK Parti Körfez İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

ŞENER SÖĞÜT KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Sener Sogut Kimdir 1Sivil toplum kuruluşlarında 2012-2017 yılları arasında Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeliği, Pusula Düşünce Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Şener Söğüt 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Körfez Belediye Başkanı olmuştur. Söğüt evli ve üç çocuk babasıdır.