Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şener Söğüt’e, “Bu dünyanın öteki tarafı da var” dedi

Körfez Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Enver Okan, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e eleştiri dolu bir basın açıklaması yayımladı. Okan, Söğüt’e, “Bu dünyanın öteki tarafı da var”

Körfez Belediyesi İYİ Parti

Körfez’de bazı devirlerle belediyenin borçlarını bitiren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, muhalefetin hedefinde. CHP’lilerden sonra İYİ Partili Meclis Üyesi Enver Okan da Söğüt’e yüklendi. Bir basın açıklaması yayımlayan Okan, şunları söyledi: “Bilindiği üzere 2021 yılının 2. toplantısı 02.02.2021 tarihinde tütün çiftlik kültür merkezinde pandemi kuralları gereğince gerçekleşmiştir. Gündem konuları elimize ulaştığında 4 tane maddesinin Körfez Belediyemize ait taşınmazların SSK ve vergi borcuna istinaden devri söz konusu olduğunu öğrendik.

“40 YILLIK BORÇ”

Bu borçlar sadece Körfez Belediyemizin değil aynı zamanda YARPAŞ ve KÖRPAŞ isimli belediyemiz yan kuruluşlarının da içinde olduğu borçlar olduğunu öncelikle belirtmek isterim. Gerek Meclis toplantısında, gerek belediyemizin ve belediye başkanımızın açıklamalarında 40 yıllık borcun ödemesi olarak bir atıfta bulunmaktadır. Söz konusu 40 yılın yaklaşık 20 yılı AKP belediye başkanları ile geçtiğinin üstünü kapatmaya çalışılmaktadır. Şahsi kanatimle birlikte 18 yıl boyunca Belediyemizin ya da yan kuruluşlarının borcunu kapatmaya yönelik hiçbir adım atılmadığı aşikardır. Şöyledir ki söz konusu borçlar hakkında soru sorulduğunda her seferinde kaçamak cevaplar verilerek geçiştirilmiştir.(meclis kayıtlarında mevcuttur.).

DEVREDEREK YAPTINIZ YAZIKTIR

Madem bu kadar borçların ödenmesine hevesliydiniz YARPAŞ firması faaliyeti yokken 5 tane yöneticiye daha düne kadar huzur hakkı adı altında neden o kadar para verdiniz? Bu soruyu kendisine sorduğumuzda partim için emek verenlere benimde katkım olsun diye veriyorum ifadesini merak edenler Şener Başkanın ağzından ilgili toplantı kayıtlarından inceleyebilirler. Büyük bir lütuf Borçları kapattığını bas bas basında ve Belediye sayfalarında paylaşmak ancak ne ile kapattınız? Bütçedeki kısıtlama sonucu mu oldu? Harcamalarınızdaki kısıtlamalar dan mı oldu? Elbette hayır. Belediyenin en kıymetli denilecek arazisini Devrederek yaptınız. Yazıktır.

YARPAŞ DİYE BİR FİRMA OLMAMALIDIR

Elbette gönül ister borçları kapatmak faizden kurtulmak, Ancak nereye kadar? Belediye sizinken kapatamadığınız, şimdi borcumuz yok diye böbürlenip yeni borçlar bırakılacak mı? Bunun garantisini vermemiştir. Bunu zaman gösterecek. Toplantının en güzel olan kısmı ise Belediye Başkanının YARPAŞ firmasının borçları kapattıktan sonra kapanışını vereceği olmuştur. Yanı bu toplantı sonrasında YARPAŞ diye bir firmanın olmaması gerekmektedir. Önümüzdeki ay firmanın kapanışının verilip verilmediğini de izleyip göreceğiz. Aslına bakarsanız bu firmanın kapatılması zor bir karar. Şöyle ki, artık o firma üzerinden partiye çalışanlara huzur hakkı verilemeyecek. Tarihi karar Başkanımız açısından ancak o başka kaynaklar yaratmadan bu kararı almayacak kadar zeki bir insandır.

GAYRİ MENKUL SATARAK DEĞİL

Malumunuz asıl bomba bu olmayacaktır. Azıcık hesaplama işinden anlayan arkadaşlarımız tahmin edecektir ki, 2021 yılı için tahmini bir bütçe onaylandı. Bu bütçe içinde hesaplamalarda borç kaynaklı faiz hesaplaması bu tahmini bütçede yer almaktadır. Kesin hesap döneminde bu nasıl bir sonuçlara sebep olacaktır? Şöyle ki bakın ‘Tahmini bütçeyi %90 oranında gerçekleştirdik bu büyük bir başarıdır.’ diye konuşulacak. İzleyelim görelim. Umut ediyorum ki körfez halkı en iyi hizmeti alsın. Ancak bu hizmeti alırken gayri menkullerini satarak değil, Üretime yardımcı olarak, iş imkanları sağlayarak, esnafımıza destek olarak hizmet edilebilseydi.

EKSİK BEDELLE SATIŞ

Söz konusu yerlerin devrindeki hesaplamalarda bilmeyenler için söylemek gerekirse ticari arsa olarak geçen alan araştırma firmalarına göre metrekare birim fiyatı 4 bin TL, ancak devirde anlaşılan birim fiyat 2 bin 850 TL’dir. Hal böyle olunca normal şartlarda 127 milyon 61 bin 40 TL olan arsa bedeli, 90 milyon 530 bin 991 TL ye yani 36,530,049.00 TL eksik bedele satılmış oldu. Başkan Söğüt meclis toplantısında pandemiyi öne sürerek alıcı bulamazdık anca bu fiyatlara onay aldığını belirtmiştir. Bir diğer konu ise SGK bu yeri devrini aldı almasına ama sonrası ne olacaktır? Muamma. Bu gelişmeyi de ama bugün ama yarın Körfez Halkı gözlemleyecektir.

TAKDİR KÖRFEZ HALKININ

Peki Sayın Söğüt, siz saygı değer millet vekilleri ile SGK ve VERGİ dairesine bazı alacakların yapılandırması ile kanunlarda değişiklik yapılması kapsamında pazarlık yapacağınıza Sayın millet vekillerimiz Cumhurbaşkanımızla bu konu hakkında görüşme sağlayıp ortamın daha düzgün hal aldığında bu işlemi yapmaya çaba sarf etseydiniz, daha iyi olmaz mıydı? Hiç değilse her ne kadar kazanç sağlattım Körfeze deseniz de rakam ortadadır. Taktir Körfez Halkınındır.

KÖRFEZ KAMPÜSÜNDE DEVREDİLENLER

Yapılan toplantının bir özetini geçmek gerekirse; Belde Garajı (32,762.26 metrekare) Ticari Arsa, Öve Öve bitiremediğiniz Sarnıçhan İŞ Merkezi’nde 7 adet dükkan, Öve öve bitiremediğiniz Kocaeli Üniversitesi Körfez kampüsünde 17 iş yeri ve kampüste bulunan amfi tiyatronun da devrini yaptınız. Göndermiş olduğunuz açıklamalı gündem de belde garajı hariç diğerlerinin ne metrekaresi bellidir. Ne de vergi borcunuzun rakamsal değeri bellidir. Gel gelelim bu kadar üstü kapalı bilgilendirme ışığında biz meclis üyelerinden onay istemişsinizdir. Bahse konu dahi olamaz bu bilgiler ışığında. Varın siz borçları kapattım demeye devam edin. Güzel güzel reklamınızı yapın ancak Körfez Halkının da bahsettiğim konuları bilmesi gerekmektedir.

YUKARDA ALLAH VAR

Yukarıda Allah var, bu borç geçmişten gelen borçtu diyip halkın kafasını karıştırmaktansa meclis üyesi olduğumuzda ilk verdiğim önergelerden olan İsmail Baran döneminin borcu ne kadardır Körfez Halkına afişle yazın Halk bilsin. Ancak yazamadınız. Çünkü o zamanlar da Belediye Meclisinde Partinizin Grup Başkan vekilliğini yapmaktaydınız. Yani döneme ait doğru ya da yanlış yapılan her şeyi biliyordunuz ve Körfez halkından sakladınız. Kimin iki yakası bir araya gelmez bilemem ama bu dünya olduğu gibi, bu dünyanın bir de öteki tarafı var.”