AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi, yaklaşık 5 yıldır Serpil Yılmaz tarafından sürdürülüyordu. Yılmaz, önceki gün yazılı bir basın açıklaması yaparak sürpriz bir şekilde il kadın kolları başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz’ın bu açıklaması herkes için sürpriz oldu. Yılmaz, siyasete AKP Kadın Kolları Genel Merkezi’nde devam edeceğini açıkladı.
“SİYASETEN TEKRARA DÜŞMEK İSTEMİYORUM”
Süreci Bağımsız Kocaeli’ye anlatan Yılmaz, “Biz 4 buçuk yıl il kadın kolları başkanlığı görev sürem boyunca çok çalıştım. Gerçekten ekip arkadaşlarımızla hep sahada olduk. Birçok seçim atlattık. Siyaseten tekrar düşmek istemeyen bir yapım var. Bu yüzden yeni görevimizi heyecanla yapacağız. Daha çok çalışacağım. Kocaeli’de de olacağım ama farklı şehirlerdeki teşkilat çalışmalarına katılacağız” dedi.
GÖREV TANIMI NE OLACAK?
Genel merkezde görev tanımının ne olacağını sorduğumuz Serpil Yılmaz, “Bu görev benim için sürpriz olmadı. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi Teşkilatlanma Birimi’nde görev yapacağım. İlk kongrede ise bizim için ne görev verilirse yerine getirmeye çalışacağız. Kongreye kadar şehirlerdeki çalışmalara katılacağız. Biraz daha çok çalışacağız” dedi.