Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seyit Torun: Kocaeli engellemeye çalışıyor, İBB imdadına yetişiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmit’te gerçekleşen Çınar Kart lansmanında yaptığı konuşmada, “Fatma Başkan çok şanslı. Kocaeli Büyükşehir belki engellemeye çalışıyor ama İstanbul Büyükşehir ne zaman talep etse imdadına yetişiyor” dedi. Ayrıca Torun, burada yaptığı konuşmada Bakan Soylu’yu istifaya çağırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Nazim Ozgun Erbulan 1İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BELBİM A.Ş. ile İzmit Belediyesi arasında yapılan işbirliğinde hayata geçirilen ‘Çınar Kart’ projesinin lansmanı bugün İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde yapıldı. Düzenlenen lansmana İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve belediye başkan yardımcıları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük ve vatandaşlar katıldı.

“HÜRRİYET’İN ENDİŞELERİ VARDI”

Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Fatma Başkan çok şanslı. Kocaeli Büyükşehir belki engellemeye çalışıyor ama İstanbul Büyükşehir ne zaman talep etse imdadına yetişiyor. Çok şanşlısınız. Yerel seçimlerden sonra endişeleri vardı. Belediyeyi aldığında anlatılandan çok daha fazla sorunlardan dolayı ‘6 ay sonra hepsi geçecek’ demiştim. Bugün yüzündeki gülümsemeden anlıyorum. Çınar Kart sayesinde İstanbul İzmit’e, İzmit İstanbul’a gitmiş oldu. Belediyelerimiz, vatandaşların her anında yanındalar. İçinde bulunulan ekonomik buhranın yükünü almak için olağanüstü çaba sarf ediyorlar. İktidar teşekkür edeceğine her anlamda engellemeyi gerçekleştiriyor.

SOYLU’YA: BİZ BİLİYORUZ NASIL SENİN KUMPAS KURDUĞUNU

İzmit Belediyemiz de uygulamaya başladı. Çocuklarımıza beslenme çantası götürüyoruz. 15-20 belediyemiz başlangıç yapmıştı. İlk belediyelerden birisi de İzmit Belediyemiz. Bakmayın bunların algı yarattığına. Saraydan verilen talimatlarla inanılmaz bir baskı içerisinde. Ne yaparız da Millet İttifakı’nın belediyelerini engelleriz çabası içerisinde. Kamu bankaları kredi vermez, İller Bankası teminat mektubu vermez. Cumhurbaşkanlığı’nda tek bir imzada bekleyen 30 milyarlık kredimiz var. Ellerinden gelen her türlü olumsuzluğu gerçekleştiriyorlar. İçişleri Bakanı var gerçekten o koltuğa yakışmayan. Birim kurdu; tek görevi bizim belediyelerimize müfettiş göndermek. Her bir belediyemize kumpas kurmak için uğraşıyor. Soylu, sen bizim belediyelerimize diz çöktüremezsin. Biz biliyoruz nasıl senin kumpas kurduğunu.

SOYLU’YA İSTİFA ET ÇAĞRISI

Soylu, ne yaparsan yap sen hesap vereceksin. Bu işin yarını da var. O işlediğin suçlar bir gün değerlendirilecek. Terörist var diyor. O teröristi yakalamak kimin görevi? Kendi görevini yapamayan başkan dedikodu yapıyor, iftira atıyor. İzmit’ten tekrar uyarıyoruz. Bu yanlıştan dön. Bu karanlıktan dön. O bakanlığa zaten yakışmıyorsun. Onurun, gurunun varsa, şerefli bir insansan oradan istifa edersin. Bütün belediyelerimizde martın sonu bahar gelecek. Her ikisini de kutluyorum.”