Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sol Parti Kocaeli’den Kılıçdaroğlu’na destek

Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turu için 10 gün kaldı. Sol Parti Kocaeli Örgütü, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turu

Türkiye’nin gündemi cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu. Sol Parti Kocaeli Örgütü, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. İşte o açıklama, “Ülkemizin geleceği açısından Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini geride bıraktık. SOL parti olarak bu süreç içerisinde ülkemizin dört bir yanında sokağa çıkarak, bu rejimden ülkemizi kurtarma mücadelesinin ön saflarında yer aldık. Memleketin her köşesinde mücadeleyi ve dayanışmayı örgütledik. Bu mücadelemizi şimdi, seçimin 2. turuna taşıyacağız.

“HENÜZ KAYBETMEDİK”

Bütün muhalefetle birlikte; seçim sonucunu, bu memleketin emekçilerinin, gençlerinin, kadınlarının çocuklarının geleceğine çevirememiş olabiliriz. Fakat asıl gerçek, AKP’li cumhurbaşkanının yeniden seçilme yeterliliğine ulaşamamış olması ve ilk turu kaybetmiş olmasıdır. Bizler ise henüz kaybetmedik. Umudu çoğaltıyoruz. Seçim sonuçları ve iktidarın eliyle bir felakete dönüşen depremle birlikte, ülkemizin geldiği nokta 21 yıllık iktidarında, AKP rejiminin temsil ettiği bu karanlık zihniyetle devam etmeyeceğini ortaya koymuştur.

“2. TURDA DA KEMAL KILIÇDAROĞLU”

AKP, devletin tüm olanaklarını kullanarak her türlü baskı ve kötülüğe başvurmasına rağmen seçimi ilk turda bitirmeyi başaramamıştır.  Zaten seçim sonuçları da tek adam rejiminin güven oylamasını kaybettiğini, çoğunluğun sona ermesinden yana olduğunu ortaya koymuştur. Halkın toplumsal taleplerini dillendiren. Örgütleyen değişim talebini ete-kemiğe büründüren bir mücadele çizgisine ihtiyaç olduğu açıktır. 2. tur, tarihin en karanlık ve gerici ittifakına “evet” ya da “hayır” diyeceğimiz bir referandum olacak. Bu referandumda Erdoğan’a hayır diyerek, Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğimiz oyla yeni bir başlangıca imza atabiliriz. SOL parti tek adam rejimine son vermek için 2. turda da Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecektir.

“ÇÜNKÜ BİZ BU SEÇİMİ KAYBETMEDİK”

Şimdi, büyük bir kararlılıkla, gençler, kadınlar, tüm emekçiler ve yurtseverler olarak birleşerek mücadele etme zamanıdır. Basta sandığa gitmeyen gençler olmak üzere, başka tercihlerle tepkisini ortaya koyanlar ve tüm halkımızı sandığa giderek, ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Şimdi son çıkıştayız, birleşelim Erdoğan’ı gönderelim. Çünkü biz bu seçimi kaybetmedik. İrademiz de kimsenin ipoteğinde değildir. Şimdi umudumuzu büyütüp, geleceğimizi kazanma zamanıdır. Yolun açık olsun. SOL PARTİ Kocaeli Yönetimi”