Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SOL Partililer 6 Mayıs için yürüdü

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 51’nci yıl dönümü nedeniyle SOL Parti Kocaeli İl Örgütü yürüyüş gerçekleştirdi.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan

SOL Parti Kocaeli İl Örgütü,  Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 51’nci yıl dönümü nedeniyle İzmit’te yürüyüş gerçekleştirdi. Düzenlenen yürüyüşe Sol Parti İl Başkanı Hicran Turan, il yöneticileri ve üyelerin yanı sıra Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de katıldı.

“TARİHE KARANLIK BİR NOKTA GİBİ GEÇECEK”

Yürüyüş öncesi açıklama yapan İşleyen, “Bugün bağımsız Türkiye için yürüyüş yapıyorlar. Denizleri, İbrahimleri, Mahirleri, Terzi Fikrileri anmak için hep beraber bayraklarımızı yükseltelim. Onlara selam olsun. Onları katledenler, onların fikirlerini öldürmek için yıllarca devrimcileri katletmeye devam ettiler. Onları katledenler ülke tarihine nasıl karanlık yüzler olarak geçtiyse bugün onların ve katliamcıların izinden gidenler de tıpkı Evrenler gibi, tıpkı işkenceci ötekiler gibi tarihe karanlık bir nokta gibi geçecek. Ama onlar yaşayacak.” İfadelerini kullandı.