Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Soyluçiçek: Et halk için hayal oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, artan et fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Soyluçiçek: “Halk etten uzakta, halk için artık et hayal.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Yeni yılla birçok ürüne zam gelirken et ve et ürünlerine de fahiş zamlar geldi. Vatandaş sofrasında artık et göremese de etin fiyatı artmaya devam ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Soyluçiçek, yurt dışındaki alım gücüyle ilgili örnek göstererek, Türkiye’nin ekonomik durumunu gözler önüne serdi.  Başkan Soyluçiçek şunları söyledi:”Yüksek enflasyon halkın tenceresinde kırmızı et kaynamasını adeta imkânsız hale getirdi. Hükümetin karkas et fiyatlarını düşürmek için 2010 yılında önünü açtığı et ithalatı ise çözüm olmak yerine fiyatları daha da artırıyor. 

“ZARARI HÂLÂ ÖDÜYORUZ”

Ayda 180 saat çalışan asgari ücretli bir Alman, aylık 2 bin 160 avro olan kazancıyla 411 kilo; Polonyalı, 642 avro asgari ücretle 135 kilo; Romanyalı, 515 avro asgari ücretle 129 kilo karkas et alabiliyor. Ülkemizde ise 425 avro olan asgari ücretle 70 kilo et ancak alınabiliyor. İş gücümüz ucuz, gelirimiz ve et tüketimimiz daha az olmasına rağmen eti neden Avrupa’dan daha pahalıya üretiyor ve tüketiyoruz? Üretici para kazanamaz, tüketici satın alamaz haldeyken bu zamlara sebep olan en önemli neden hem üreticilerimizin hem de tüketicilerimizin enflasyon canavarı karşısında korunmamalarıdır. Karkas et fiyatındaki artışı durdurmak gerekçesi ile yapılan canlı hayvan ve et ithalatının et fiyatlarını düşürmeye yetmediği, aksine daha da artırdığı ortada. Üretimi artırmak yerine ithal etmenin daha cazip olduğu bu dönemin hayvancılık sektörümüze vermiş olduğu zararların faturasını hâlâ ödüyoruz.” dedi.