Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahir Büyükakın Kimdir?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kimdir sorusu merak ediliyor. Tahir Büyükakın’ın hayatıyla ilgili detayları sizin için derledik. Tahir Büyükakın hakkında merak edilenler için haberimize göz atabilirsiniz.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

tahir buyukakin kimdir 11969 yılında Kocaeli‘nin Derince ilçesinde dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesinin ardından 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Tahir Büyükakın Akademik Geçmiş

tahir buyukakin kimdir 2Tahir Büyükakın 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1995 ve 2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi´nde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile 2013 yılında doçent unvanını aldı. Ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında projeler hazırladı.

Valilikten Belediye Başkanlığına

tahir buyukakin ozgecmis2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde danışman olarak görev alan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresinin Stratejik Planını hazırladı. 2007 yılı sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, 2014 yılında ise Genel Sekreter olarak görev aldı. 2017 yılının haziran ayında Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile atandığı Bilecik Valiliği‘ni Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına kadar sürdürdü. 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tahir Büyükakın iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.