Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahir Büyükakın: Siz belediyenin işçisinin maaşını veremiyordunuz

AK Parti Gölcük İlçe Danışma toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, muhalefete yüklenerek, “Belediyenin hazineye olan Yuvacık borcu dışında borcu yok. Siz belediyenin işçisinin maaşını veremiyordunuz. İzmit’te belediye işçisine taksitle satış yapmazlardı. Siz neyin hesabını yapıyorsunuz?” dedi.

AK Parti Gölcük İlçe

4 Ekim’de Kartepe ile başlayan AK Parti ilçe danışma toplantıları bugün Gölcük ile sona erdi. Bugün Gölcük Kavaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, AK Parti MKYK Yedek Üyeleri Davut Coşkun Şiviloğlu, Serpil Yılmaz, ilçe başkanları, AK Parti Kocaeli önceki dönem il başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve partililer katıldı.

“GÖLCÜK’TE 700 MİLYON LİRA KAYNAK KULLANDIK”

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Beyannamemizde yok, yapamayız demiyoruz. Beyanname haricinde işlerimiz oluyor. Beyannamede olan 105 tane olan projeyi, haricinde olan 29 tane projeyi hayta geçirmişiz. 700 milyon lira kaynak kullanmışız Gölcük’te. Gölcük’teki otobüs terminali konusu yıllardır Gölcük’ün beklediği hizmetlerden biriydi. Mezbahaneyi kaldıralım dedi geçmiş dönem belediye başkanımız bugünkü il başkanımız kaldırdık, terminal olabilmesi için gerekli adımları attık. 50 milyon TL yatırım bedeli var. Ekim ayının sonunda yer teslimi yapıldı; inşaat da başladı. Yıllardır beklenen hizmet Gölcük’e gelmiş olacak.

“YETER Kİ GÖLCÜK BU HİZMETTEN YARARLANSIN”

Değirmendere ile Halıdere’nin birbirine bağlanmasını sağlayacak bir proje hazırladık. Mehmet abimiz başlatmıştı. Ali kardeşimiz ısrarla talep ediyordu, başımın etini yiyordu. Tamam yapalım dedik. O proje 30 milyon bedelli. Mayıs, haziran ayına doğru tamamlanacak inşallah. Ali başkanımızın Metin Uzuner Stadı’nı tadilata alalım dedi. 22 Kasım’da ihalesi yapılacak ve inşallah orasını da halledeceğiz. Gölcük Merkez Mahallesi’nde bir kentsel proje vardı; Ali Başkan da uzun süre çalışmaya devam etti. Bir toplantıya gittik birlikte. Proje aslında maliyetler açısından baktığınızda oradan elde edilecek gelirlerle yatırım maliyetlerini birbirini karşılar vaziyete değildi. Yaklaşık 75 milyon liralık kaynak gerekiyor. 150 milyonluk kaynak lazımdı çevre bakanına yarısını karşılayalım dedik. Yola öyle devam ettik. Bugün o maliyet 100 milyona çıktı ona da tamam dedik. Yeter ki Gölcük, bu hizmetten bir an önce yararlansın.

“YAKLAŞIK 850 MİLYON LİRALIK HARCAMA ANLAMINA GELİYOR”

Merkezde yapmak istediğimiz askeri lojmanların olduğu bölgede bir millet bahçesi var. Bu da çok uzun süre başkanlarımızı meşgul eden bir proje. Yüzdük kuyruğuna girdik 35-40 milyonluk destek gerekti. Mehmet abi aradı. Biz de Gölcük’e kıyamazdık; tamam onu da yapalım dedik. Bu bittiğinde şuan da 35 ama herhalde 40-50’ye çıkacak diye tahmin ediyorum. Bunları alt alta koyduğumuzda yaklaşık 850 milyon liralık harcama anlamına geliyor. Bunları hep söylüyoruz. Çok acil bir şey olmadıkça teşkilatlarımla buluşmaya özel göstermeye çalışıyorum.

“BELEDİYE İŞÇİSİNİN MAAŞINI VEREMİYORDUNUZ”

İlçe danışma toplantılarında çeşitli yerlerde söyledik. Muhalefetin sürekli ‘En borçlu belediyesi’ diyorlar. Biz de her yerden cevap veriyoruz. Biz cevap verdikçe onlar başka bir şey diyorlar. Çünkü verecekleri cevap yok; cevap veremezler. İZGAZ’ın üzerine sizden para istediler. Doğru mu yalan mı cevap verin? Veremezsiniz, veremeyeceksiniz. İkincisi Yuvacık Barajı konusu. Belediyenin hazineye olan Yuvacık borcu dışında borcu yok. Siz belediyenin işçisinin maaşını veremiyordunuz. İzmit’te belediye işçisine taksitle satış yapmazlardı. Siz neyin hesabını yapıyorsunuz? Hangi bütçeyi doğru idare ettiniz. 8 tane yapılırdı o paraya diyorum. Cevap yok gak, guk yapıyorlar.”