Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahir Büyükakın, Türkiye’nin en başarılı ikinci başkanı

Sonar’ın yerel seçimlere doğru siyasi yönelim anketinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhur İttifakı başkanları başarı oranlarına göre ikinci sırada yer aldı. Genel ortalamada da Büyükakın ikinci sırayı kimseye kaptırmadı

Sonar’ın yerel seçimlere doğru

Yerel seçim yaklaşırken anket şirketleri de siyasi yönelim anketlerine ağırlık verdi. Önemli şirketlerden biri olan Sonar, son anketini paylaştı. Ankette büyükşehir belediye başkanları başarı oranları da ölçüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhur İttifakı’nın en başarılı ikinci belediye başkanı oldu. Öte yandan Millet İttifakı belediye başkanlarından memnuniyet oranlarıyla karşılaştırıldığında Büyükakın, genel ortalamada da ikinci sırada kendine yer buldu.

Listenin birinci sırasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yer aldı.

ARAŞTIRMA HAKKINDAKİ BİLGİLER ŞÖYLE

Araştırma 16 Ekim – 25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Türkiye geneli parti dağılımlarını saptayabilmek için 25 ilde, 88 ilçe ve köyde, yaş, cinsiyet, il ve ilçe kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 4.221 kişi ile yüz yüze görüşülmüştür. ADNKS (TÜİK – Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine bağlı kalınmıştır. Araştırma, Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasına göre (NUTS 2), 26 Alt Bölge’nin (AB) 25’inde yapılmıştır.

Çalışmada, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerle görüşülmüştür. Araştırmanın hata payı, 0,95 güvenlik sınırı içerisinde (%)+/-1,95’tir.

Başkanların Başarı oranlarını saptayabilmek için ayrıca büyükşehirlerde ortalama 2000’er kişi ile CATI(Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemi kullanılarak görüşülmüştür.

ADNKS (TÜİK – Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine bağlı kalınmıştır. Çalışmada, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerle görüşülmüştür. Araştırmanın hata payı, 0,95 güvenlik sınırı içerisinde (%)+/-1,95’tir.

Başkanların nihai başarı oranları belirlenirken, 2019 yılında yapılan seçimde aldıkları oy oranları ile bugünkü başarılı bulunma oranları arasındaki fark dikkate alınmıştır. Seçildikleri oy oranı ile günümüzdeki başarılı bulunma oranı arasındaki fark dikkate alınmış, tartılandırma yöntemi ile nihai oranlar saptanmıştır.

cumhur ittifaki belediye baskanlari
chp belediye baskanlari