AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus, 17 Ağustos Marmara Depremi için bir açıklama yayınladı. Talus açıklamasında; “AK Parti iktidarı olarak, yaşadığımız her afette yaraları en hızlı şekilde sarmak için devletimizin bütün imkânlarını seferber ettik” açıklamasında bulundu.
Talus’un açıklaması şöyle: “26 yıl önce, 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız büyük Marmara Depremi, yüreklerimizde derin izler bıraktı. O gece kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyoruz. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu büyük felaket bize depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu hatırlattı. O günden bu yana hepimiz biliyoruz ki; hazırlıklı olmak, sağlam şehirler kurmak ve tedbirleri artırmak zorundayız.
GÜÇLÜ ŞEHİRLER İMAR EDİYORUZ
AK Parti iktidarı olarak, yaşadığımız her afette yaraları en hızlı şekilde sarmak için devletimizin bütün imkânlarını seferber ettik. Kentsel dönüşümden afet yönetimine kadar, milletimizin güvenliği için durmadan çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; güçlü şehirler, güçlü Türkiye demektir. Bugün, 17 Ağustos’un yıldönümünde bir kez daha söz veriyoruz: Canlarımızı korumak, ülkemizi afetlere hazırlıklı hale getirmek için mücadelemiz devam edecek.”
