Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tamyüksel: Kartepe’de elektriğe zam var ama elektrik yok

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel yaptığı açıklama ile son günlerde yaşanan enerji kesintileri dolayısıyla yaşanan mağduriyetler ile ilgili olarak yetkilileri göreve davet etti.

İYİ Parti Kartepe İlçe

Kartepe’nin yaz kış aynı sorunla karşılaştığını anlatan Tamyüksel konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kartepemiz, TÜİK verilerine göre Kocaeli’de en hızlı nüfusu artan ilçelerden biridir. Turizm olanakları, doğası, sanayisi ve özellikle İzmit’te artık dolan imar alanları dolayısıyla, inşaat sektörününde Kartepe’mize rağbet göstermeye başlamasıyla ciddi anlamda bir göç ve nüfus artışı yaşanmaktadır.

MAĞDURİYET YAŞANIYOR

Bu noktada tıpkı ülkeyi yöneten liyakatsız büyüklerinin öngörüsüzlüğü ile depolama alanlarındaki enerji kaynaklarını bile tüketmesi sonucunda oluşan sıkıntıların benzeri de maalesef ilçemizde yaşanmaktadır. Soğuk kış günlerinde insanların ısınabilmek için çalıştırması gereken kombileride, esnafın iş saatinde işyerindeki materyalleri de yaşanan enerji kesintileri dolayısıyla çalışamamakta.. Bununla birlikte hemen hemen her evde kesintiler ve voltaj dalgalanmalarından kaynaklı olarak artık çalışamaz hale gelen elektronik eşyalardan dolayı oluşan mağduriyetler artmaktadır.

ESNAF CİDDİ KAYIPLAR YAŞIYOR

Özellikle İstasyon mahallemizde ise esnafın durumu içler acısıdır, yapılan anormal zamlar ve girdi maliyetlerinin artmasının yanında bir de ekonomik kriz dolayısıyla işleri iyiden iyiye durma noktasına gelen esnafımız, her gün yaşanan kesintilerle ciddi iş kayıpları yaşamaktadır. Her şey bir kenara kendilerine doğru düzgün muhatap dahi bulamayan esnafımızın, desteklenmesi gerekirken bu şekilde mağdur edilmesi kenti yönetenlerin, halktan ve esnaftan ne kadar kopuk olduklarının da nişanesidir.

KARTEPE’NİN GELİŞİMİ ÖNGÖRÜLEMEDİ

Yaptığımız araştırmalar sonucunda, ulaştığımız bilgi ise tamamen trajikomik bir netice doğurmaktadır. Diyorlar ki o bölge için hesaplanan tüketim kotası soğuk havada esnafların klima ve ısıtıcılarını çalıştırmaları dolayısıyla aşıldığından trafonun kapasitesi yetmemekte ve arıza vermekte. Dolayısıyla kesintiler yaşanmaktadır. Aynı merkezi irade gibi, Kartepe’nin gelişimi öngörülememiş.. Stratejik planlaması gelişime paralel şekilde yapılamamıştır.

BİZ ÇÖZECEĞİZ

Peki çözüm? Buldukları çözümler geçici. Diğer trafolarla faz paylaşımı. Peki yeni yatırım? Hayır yok. Peki mağduriyetler? Bizim sözleşmede vereceğimiz enerji taahhüdümüz belli. Fazlasını verme zorunluluğumuz yok. Peki kardeşim sen günlük 5 kw yerine 10 kw tüketim yapan kişinin parasını fazlası ile tahsil etmiyormusun? Ediyorsun. E yatırım neden yapmıyorsun? Çünkü karlı değil. Peki nerde bu vatandaşın mağduriyeti ile ilgilenecek olan irade? İrade; Kartepe’de partilileri ile kızak ile kayıyor.. Sucuk ekmek yiyor. Kısacası; Kartepe’de elektriğe zam var ama elektrik yok, vatandaşın derdi ile dertlenen irade de yok. Az kaldı, biz hazırız, biz çözeceğiz “