Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taştekin, kısa mesajın hesabını sordu

AKP İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Güzin Taştekin, CHP’li başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in mecliste yaşananları kısa mesajla halka anlatmasını ‘Siyaset’ olarak gördü. Taştekin belediye kaynağıyla Kocaeli geneline siyasi mesaj atılmasının hesabını soracaklarını açıkladı.

AKP İzmit Belediyesi Meclis

İzmit Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Güzin Taştekin, son dönemde belediyenin halka duyuru yapmak amacıyla kullanılan kısa mesaj hattının İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından keyfi kullanıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “İzmit Belediyesini yönetenler geçen hafta bugüne kadar hiç görülmemiş ve şık olmayan bir uygulamayla İzmit Belediye Başkanının kendi görüş ve yorumlarını içeren cep telefonu mesajı Kocaeli’nin tamamına gönderildi. Kocaeli’de 1 milyon 953 bin kişi yaşıyor. Üstelik gönderilen mesaj o kadar uzundu ki, en az iki mesaj hakkını kapsıyordu. Bu da yaklaşık 4 milyon kısa mesaj hakkı demektir.

GEREKSİZ MESAJLAR

Daha önce de çok gereksiz, halka belediyenin işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgi vermekten çok siyasi içerikli mesajlar gönderilmişti. Günümüzde sosyal medya var. Basın-yayın organları var. Her gün buralardan açıklamalar yapılırken, kısa mesaj sisteminin bu tür keyfi işler için kullanılmasını yanlış buluyoruz. Sonuçta bunun parası milletin ödediği vergilerden çıkıyor. Her fırsatta tasarrufu dilinden düşürmeyenlerin, aslında ne kadar savurgan ve halkın parasına karşı sorumsuz olduğunu anlamak mümkün. Birileri bunun hesabını vermelidir. Kısa mesaj sistemine hangi kaynaktan, ne kadar harcandığı açıklanmalıdır. Ayrıca bu keyfi işler son bulmalıdır. İzmit Belediye Başkanının Gebze’ye, Çayırova’ya, Kasmürsel’e mesaj atmasının ne amacı olabilir? Birileri kendini farklı hedeflere hazırlıyorsa bunu kendi bütçesinden yapmalı, milletin parasını kendi ihtirasları için kullanmamalıdır”.