Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TİP, Karamürsel’deki RES toplantısında yurttaşa destek verdi

Fulacık ve Kızderbent RES projelerine dair bilgilendirme toplantısı yapıldı. TİP Kocaeli İl ve TİP Gölcük İlçe Örgütü ve TİP Karamürsel toplantıya katılarak yurttaşların taleplerine destek oldu

Fulacık ve Kızderbent RES

Karamürsel ilçesini de kapsayan Fulacık ve Kızderbent Rüzgar Elektrik Santrali (RES) projelerinin köy toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıya . Türkiye İşçi Parti Kocaeli İl ve TİP Gölcük İlçe Örgütü ve TİP Karamürsel İlçe Örgütü de katıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kerem Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Birinci aşamada Fulacık, Tahtalı, Kadriye mahallelerin de, yapılması planlanan RES projesi ile ilgili 23 Ekim 2023 köy toplantısına Türkiye İşçi Partisi Kocaeli il ve ilçe yönetimi olarak dâhil olduk.

GALATA WİND SUNUM YAPTI

Sunumu yapan Galata Wind firması sunum da eksik bilgi ve taraflı bilgilendirme yaptı. İtirazlarımızı ve eksik verdikleri bilgiye karşı sorular sorduk. İşletme müdürlerinden 1 tanesi garip benzetmelerle doğaya zarar vermeyecek bir işletme yapılacağını bunun yerli ve milli sermaye olduğunu söyleyip, yurt dışı kredisiyle yapılacağını belirtti. Burada komik olan verdiği örnekler ve köy halkını iktidar ağzıyla “yerli ve milli “ itibarına tutundurmak. Soru soran derneklerden Kayı ormanları koruma dernek başkanı, Saman dağları güzergâhında yapılacak tahribatın, hem habitatın yok olmasına hem de geri dönüşümü çok uzun yıllar süren bir yıkıma yol açacağı konusunda yerelde yaşayan halka bilgi aktardı.

YURTTAŞIN TALEBİ TİP’İN TALEBİDİR

Bölgede habitatın zarar görmesinden etkilenecek önemli diğer unsur da tarım ve doğal bal üretiminin zarar göreceği. Santral ve tribünlere ulaşım için açılacak yollar doğa katliamına yol açacak. Tarım ve orman bakanlığının verilerine göre Türkiye kovan varlığında 3. Sırada. Yerel üreticilerin bu konuda desteklenmesi gerekirken bu bölgeler şirketlere teslim edilerek ülkemizin üretimi yok edilmektedir. Sözde enerji üretimini arttırmayı hedefleyen projeler yurttaşların haklarına karşı gerçekleştirilemez. Fulacık ve Kızderbent bölgesinde yurttaşların sesine kulak verin. Türkiye İşçi Partisi Gölcük ve Karamürsel örgütleri olarak önümüzdeki günlerde bir forum gerçekleştireceğiz. Yurttaşların talepleri TİP’in talepleridir. Şirketlerin karşısında halkın yanındayız.”