Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TKP Kocaeli milletvekili adaylarını tanıttı

TKP Kocaeli düzenlediği program ile Kocaeli milletvekili adaylarını tanıttı. Programda konuşan TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş, “Adaylarımız, bulundukları yerin sevilen yurttaşları. Birer vitrin aday değil” ifadelerini kullandı.

TKP Kocaeli düzenlediği program
Nazim Ozgun Erbulan 1

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Kocaeli milletvekili aday tanıtım toplantısı bugün il binasında gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya TKP Kocaeli İl Başkanı ve milletvekili adayı Önder Erginer, TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş ve adaylar katıldı. Adayların katıldığı programda 14 isim kendini tanıttı.

“BİNA SAYIMIZ 6’YA ÇIKACAK”

Programda konuşan TKP İl Başkanı Önder Erginer, “Seçim çalışmalarımız kapsamında partimizin bina sayısını artıracağız. Üç olan bina sayısımızı altıya çıkacak. Bunları yaparken sistemli ve odaklı bir çalışma tarzımız olacak. Açacağımız binalar sadece seçim odaklı değil kalıcı binalar olacak. Biz milletvekili adaylarımızla ev buluşmaları, kahvehane toplantıları yapmaya başladık zaten. Bugünkü toplantı da aslında ‘biz yol alıyoruz’ anlamı da içeriyor” dedi.

“YAŞAMINI YİTİREN YURTTAŞ SAYISI GİZLENİYOR”

Erginer’in ardından konuşan TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye mayıs ayında bir seçime gidiyor. Ne yazık ki bu seçimde de iki büyük yıkımın altında giriyor halkımız. Bunlardan bir tanesi deprem yıkımı. Diğeri ise ekonomik yıkım. Depremin enkazı çok büyük. Biz biliyoruz ki deprem bölgesindeki çalışmalarımızdan biliyoruz ki ne yazık ki yaşamını yitiren yurttaş sayısı bu rakamın çok çok üzerinde. Gizleniyor. Her şeyi eline yüzüne bulaştıran siyasi iktidarın yaşamını yitiren yurttaşlarımızın bile sayısını tutamadığını söyleyebiliriz. Gördüğümüz tablo çok ağır. Bunun nedenlerini biliyoruz. AKP iktidarının 20 yılda ülkeyi getirdiği yer bu depremde ortaya çıkan yıkımın en önemli nedeni ama tek başına değil. Deprem sırasında gördük ki kurulu düzen, piyasayıcılık, laiklik karşıtlığı özellikle depremi tedavi edilemez, önlenemez hale getirmiş depremin yıkımını. Bu gerçekten hak etmediğimiz bir tablo. Türkiye halkı, emekçiler bu acı tabloyu gerçekten hak etmiyor. Seçime bu duygularla katılıyor TKP.

Alpaslan Savas
TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş

“TÜRKİYE EKONOMİSİNDE DAHA BÜYÜK SORUNLAR OLACAK”

Ekonomik yıkım ise bir süredir devam ediyor. Ülkenin bütün kaynaklarını uluslararası sermayeye, tekellere, patronlara aktaran bir iktidar var. Hayat pahalılığı devam ediyor. Belki seçimin gürültüsü içerisinde çok konuşulmuyor ama gerçekten insanlar evlerini geçindiremez durumdalar. Büyük bir yoksullaşma dalgası altında eziliyorlar. Bütçesi neredeyse sıfırlanmış. Cari açığı Cumhuriyet tarihinin en yüksek boyutlarına ulaşmış. Dövizi, enflasyonu kontrol edemeyen, dış borcu sürekli artan bir ülke ekonomisi ile karşı karşıyayız. Seçimden sonra bu ağır tabloyu daha da ağırlaştıracak gelişmelere gebe. Seçimden sonra Türkiye ekonomisi halkın ne yazık ki daha büyük sorunlarla karşı karşıya gelecek. İktidara kim gelirse gelsin.

“NATO’NUN GENİŞLEMESİNE TEK BİR HAYIR ÇIKMADI”

Üçüncü yıkım NATO’nun genişlemesi. Bu da bir yıkım. Ne olduğu, ne olacağı, nereye evrileceği belli olmayan bir maceraya Türkiye evrilmeye devam ediyor. Terör örgütü olarak adlandırdığımız, ülkelerin iç işlerine müdahale eden, suikastlar işleyen NATO’nun genişlemesine seçimin arifesinde TBMM onay verdi. Tek bir hayır çıkmadı. Bu da Türkiye açısından önümüzdeki dönem büyük tehlikelerden birisi. Türkiye Komünist Partisi ve halkımız  böyle bir tabloda seçimlere giriyor. Seçimler sadece milletvekilliği seçimleri, cumhurbaşkanı değiştirme seçimleri olmasının yanı sıra büyük yıkıma karşı çıkışın alternatifin de ortaya çıkmasını sağlamak için yapılıyor. Bir oy Erdoğan gitsin diye bir oy TKP’ye.

“ERDOĞAN’IN GİTMESİYLE TÜRKİYE’NİN SORUNLARI TAMAMEN ÇÖZÜLMEYECEK”

TKP, halkımızın bir oyunu Erdoğan gitsin diye kullanmanızı istiyor. Bunun sandıktaki karşılığı Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi. TKP, AKP iktidara geldiği ilk günden itibaren AKP’yi halkımız için bir tehdit olarak algılamıştı. AKP’ye karşıydık. Demokrasi masası kurmaya çalışanlar, liberal sol, cemaatçiler hepsi bir arada ne yazık ki bugünkü tabloda AKP’nin genişlemesine, bu ülkenin başına musallat olmasına neden oldular. Biz Erdoğan’ın gitmesiyle Türkiye’nin sorunlarının tamamıyla çözüleceğini düşünmüyoruz ama Erdoğan’ın gitmesi Türkiye’de milyonlarca emekçiye 20 yıldır AKP politikalarının, Erdoğan’ın kendi yarattığı olumsuz havanın bir ölçüde dağılmasına, halka enerji vermesine yarayacağını düşünüyoruz.

“ERDOĞAN’I 20 YILDIR İKTİDARDA TUTAN SEBEPLER NELER?”

Erdoğan’ı 20 yıldır iktidarda tutan sebepler nedir? Birincisi piyasacılık. Depremde de gördük. Türkiye’nin çok acilen temel ekonomi ve hizmet sektörlerinde ve devletin işleyişinde devletçilik yaklaşımına geçmesi gerekiyor. Devletçiliği savunan komünistlerin bu seçimden güçlenerek çıkması gerekiyor. İkincisi laiklik karşıtlığı. Gerçekten amasız, fakatsız laikliği savunacak bir yapıya ihtiyaç var. Bunun için TKP’ye oy istiyoruz. Sonuncusu yurtseverlik. Ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.

“BİRER VİTRİN DEĞİL GERÇEK ADAYLAR”

TKP, 81 ilde 600 milletvekili adayıyla ve Sosyalist Güç Birliği İttifakı içerisinde kendi logosu, amblemi, ismiyle seçimlere katılıyor. Pek çok ilde ilk adaylarını tamamlayan partilerin başında geliyor olabiliriz. Kocaeli’de de öyle oldu. Daha önce milletvekili adaylarımızı belirledik ve çalışmalarımıza başladık. Adaylarımız, bulundukları yerin sevilen yurttaşları. Birer vitrin aday değil. Gerçek adaylar, kendi bulundukları yerde TKP’nin örgütlenmesi, yaygınlaşması ve az önce söylediğim Türkiye’nin seçimden sonra güçlenmesi, yol alabilmesi için varını yoğunu ortaya koyan emekçi insanlar. Belki de TKP çok uzun yıllar sonra tüm bölgelerde, o bölgelerin parçası olan adaylarla seçime katılıyor. Kocaeli’de ise 14 milletvekili adayımızı belirlemiş olduk.

tkp kocaeli adaylar

İŞTE TKP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Aydaner Aktaş

Erdoğan Boztepe

Fatih Beyaztaş

Ferhat Aygün

Gülnur Anlar

Leyla Demir

Mehmet Kılıç

Mustafa Asım Özdemir

Öner Ada

Önder Erginer

Rüveyda Betül Süslü

Tarık Bozkurt

Vildan Zeynep Sayıner

Yaşargül Oymak