Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tolga Yarman CHP Genel Başkanlığı’na aday!

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na bir rakip daha çıktı. Prof.Dr. Tolga Yarman genel başkanlık için aday olacağını duyurdu.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan Kurultayı 25-26 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştirilecek. 37. Olağan Kurultayı için hazırlıklar sürerken, genel başkan adaylığı ve partinin en üst yönetim organı olan Parti Meclisi (PM) için de kulisler hareketlendi. CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Tolga Yarman, önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan CHP 37. Olağan Kurultayı için genel başkanlığa aday olduğunu açıklayacağını bildirdi.

İLHAN CİHANER DE ADAY

Hürriyet’in haberine göre; CHP Onur Üyesi Prof. Tolga Yarman, bugün saat 11.00’de, CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. “Gelecek İçin Biz” grubu Yürütme Kurulu Üyesi Örgütlenmeden Sorumlu Murat Akbaş, CHP’nin 37. Kurultay’ı öncesi yaptığı açıklamada PM üyesi İlhan Cihaner’in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacağını açıklamıştı. Parti içinde eski milletvekili ve parti yöneticilerinden oluşan “Onur Kurulu” üyelerinin kurultay alanına alınmayacağı, ancak alan dışına üstü kapalı bir çadır kurularak burada ağırlanabilecekleri ifade edilmişti. Bu karara onur üyelerinden tepki gelmişti.

23 TEMMUZ’DA AÇIKLAMA YAPACAK

Yarman’ın yazılı açıklaması şu şekilde: ”37. Olağan Kurultay’da Genel Başkanlığa Aday oluyorum. Bu çerçevede, 23 Temmuz Perşembe günü, sabah 11.00’de, genel merkezimizde, eğer tensip buyrulursa, Basın odasında bir açıklama yapacağım. Tensip ve dikkatinize sunuyorum. Basın toplantısından sonra, demek ki, 12.00 dolayında, değerli genel başkanı, her şey bir tarafa, zerafette kusura düşmemek için, bir çay kadar ziyaret etmeyi dilerim. Kendisi orada olmayabilecekse, hangi Genel Başkan Yardımcımızı ziyaret edebileceğimin tarafıma bildirilmesini dilerim.”

proftolga yarman chpyi agir elestirdi h2760TOLGA YARMAN KİMDİR?

1963’de Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Üniversite öğrenimini Fransa’da gördü; Institut National des Sciences Appliquées de Lyon Mühendislik Okulu’ndan, 1967’de mezun oldu. “Doktora çalışmasını” ABD’de yaptı; Massachusetts Institute of Technology’den, 1972’de “Bilim Doktoru” ünvanını aldı. İTÜ’de, 1982’de Profesör oldu. İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, California Institute of Technology, İ.Ü. Mühendislik Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi, Brüksel Özgür Üniversitesi, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Ünivertsitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevlerinde bulundu. Halen, T.C. Okan Üniversitesi öğretim üyesi.

SODEP’TE KURUCU ÜYE OLDU

Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) (Ankara, 1983), Anadolu Bilim ve Teknoloji Stratejileri Araştırma Enstitüsü (BİLTES) (Eskişehir, 1987), Türkiye Sosyal, Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Vakfı (TÜSES) (İstanbul, 1988), Tarih Vakfı (İstanbul, 1991), Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) (İstanbul, 1994) ve Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (BESAM) (İstanbul, 1998), kurucu üyesi oldu. Bir dönem (2009 – 2011 arası) TÜMÖD İstanbul Kolu Başkanı olarak görev sürdürdü.

CHP’YLE İLGİLİ KİTAP YAZDI

1983’te SODEP MKYK Üyesi olarak çalıştı. 1989-91 arası, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İstanbul İl Yöneticisi olarak göreve seçildi. Aynı zaman diliminde, SHP İstanbul İl Kültür ve Eğitim Komisyonu Başkanı olarak pek çok etkinliğin öncülüğünü yaptı. Bu dönemde “Çağdaş Toplumcu Demokrat Düşünceyi” başlattı. Bu çerçevede, ülkemizdeki siyasal oluşumlara, özellikle de, SHP ve CHP içindeki, genelde ülkemizdeki siyasal hareketlere ve bölünmüşlüğe dönük, pek çok makale yazdı, araştırmalar geliştirdi, siyasalar önerdi. O arada “CHP Açılırken Solda İnsan Hareketleri” başlıklı bir kitap (1992) yayınladı.

BELÇİKA’DA KİTABI BASILDI

Prof. Dr. Tolga Yarman’ın “Doğabilim” birikimleri uzantısında, bir bakıma, “toplumcu demokrasi” kuramı ve “toplumcu bir ahlak öğretisi” olarak hazırladığı, “Un Système de Croyance Cosmique” başlıklı kitabı, Belçika’da basıldı (1997). 2006’dan itibaren, dört yıl boyunca her hafta, konuklarıyla birlikte, “Enerji Savaşları” adını verdiği, Bölgemiz ve Türkiye üzerinde gelişen askeri ve siyasi girdapları, teknik girdiler itibariyle, derinlemesine tahlil eden ve çıkış yolları dokuyan, bir televizyon programı gerçekleştirdi.