Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkkan, ilçe belediyesini meclise taşıdı!

Körfez Belediyesi son olarak

Körfez Belediyesi son olarak Sarnıçhan ve İlimtepe Kültür Merkezinde inşaatlardaki gecikmelerden ötürü verilen kira garanti ödemeleri, yeni yapılan fakülte binasında oluşan çatlakların onarımı için 1 milyon liralık ihale ve 10 milyon liralık yeni bir borçlanmaya gitti. İYİ Parti  Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, belediyenin toplam borç miktarı konusunu meclis gündemine taşıdı.

“HİZMETTEN DEĞİL YANDAŞLARINIZDAN TASARRUF EDİN”

Türkkan önergesinde Bakan Kurum’a aşağıdaki şu soruları yöneltti: “Körfez Belediyesine ait 2019 yılı faaliyet raporu diğer yılların aksine belediyenin web sitesinde yayınlanmamıştır? Faaliyet raporu neden kamuoyunun paylaşımına açılmamıştır? Körfez Belediyesi’nin 2019 yılı için beklenen gelirlerindeki yaklaşık %40’lık düşüşün sebepleri nelerdir?

NE KADAR BORÇ VAR?

2019 yılı belediye faaliyet raporunda belediyeye ait borç miktarında önemli miktarda artış ve ödenen borç faizlerinde ise %60’lık sapma görülmektedir. Körfez Belediyesi 2019 yılında ne kadar borçlanmaya gitmiştir? 2019 yılında alınan borçların vadesi ve faiz oranları nedir? Körfez Belediyesi 2019 yılı yatırımları için toplam ne kadar harcama gerçekleştirmiştir? Körfez Belediyesi’nin 2019 yılı için ödediği borç miktarı ne kadardır? Körfez Belediyesi’nin sahip toplam borç miktarı ne kadardır?”