Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tutuş’tan Taşdemir’e: Keşke önce bir teşekkür edebilseydi  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı eleştiren Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’e, İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş tepki gösterdi. Tutuş, “Masa başında ve siyaset kokan bir metinle sataşan CHP Büyükşehir grup başkanvekili, keşke önce bir teşekkür edebilseydi de samimiyetini görseydik” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Büyükakın, yaptığı açıklamada, “Bizim şehrimizde kabaca 350 bin konut vardır. Bu konutların maalesef yüzde 51’i 1999 depreminden önce inşa edildi. Bu yaklaşık 170 bin konut demek. Bu konutları yeniden yaptığınızda bir tanesini 1 milyon liraya mal ettiğinizi düşünün. 170 bin konut için 170 milyar ediyor. Benim bütçem 23 milyar lira. Dolayısıyla bu öyle sadece bilmemeyle alakalı değil. Ben ne olması gerektiğini biliyorum ama kaynak gerekiyor. ” ifadelerini kullanmıştı.

“HATALARINI İTİRAF ETTİ”

Taşdemir, yaptığı açıklamada “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın, 2004’ten beri kendi yönetimlerinde olan Kocaeli için son yaptığı açıklamayla hatalarını itiraf etmiş oluyor. Kocaeli’nin yüzde 51’inin 1999 depreminden önce inşa edildiğini söyleyen Büyükakın, “Ben ne olması gerektiğini biliyorum ama kaynak gerekiyor” demiş. Büyükakın’a soruyorum: partiniz AKP 21 yıldır iktidarda, 2004’ten beri de yerel de iktidarda. Her yıl belli oranda kentsel dönüşüm yapılsaydı Kocaeli ‘deprem’ kelimesinden korkan bir şehir olmaya devam eder miydi? Bu süre zarfında gelen milyarlarca lira parayı gereksiz yerlere, yandaşlara ve yandaş dernek ve vakıflara harcamak yerine tüm vatandaşların can güvenliğine yatırım yapılamaz mıydı?” ifadelerini kullandı.

TUTUŞ YAZILI AÇIKLAMAYLA CEVAP VERDİ

“1999 depreminden sonra binaları güçlendirmemek, hasarlıları yıkmamak da mı kader?” sorusunu yönelten Taşdemir, “Bunu zamana yayarak planlamamız ve kademeli bir şekilde şehri depreme hazırlamamız gerekiyor” demişsiniz. Kocaeli’nin zamanı yok Tahir Başkan. Acilen hep beraber taşın altına elimizi sokmanın vakti geldi ve geçiyor.” dedi. Taşdemir’e İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

“KEŞKE ÖNCE BİR TEŞEKKÜR EDEBİLSEYDİ”

Tutuş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Önce teşekkür etseydiniz keşke, samimiyetinizi görseydik.  11 ilimizi derinden etkileyen ancak tüm ülkemizi yasa boğan ve Kocaeli olarak en iyi bizim anlayabileceğimiz asrın felaketinin ilk gününden bugüne, Kocaeli halkı adına bölgede bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımıza; Masa başında ve siyaset kokan bir metinle sataşan CHP Büyükşehir grup başkanvekili, keşke önce bir teşekkür edebilseydi de samimiyetini görseydik.

“CEDİT’TEN TUTUN…”

Kocaeli’de deprem ve kentsel dönüşümle ilgili; seçimden önce söz verip, iki sene milleti oyaladıktan sonra da kaçtığınız İzmit/Cedit’ten tutun, Gölcük, Derince ve Körfez’de dönüşüm çalışmalarını aktif olarak devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımıza bir teşekkür de bunun için edebilirdiniz. Ancak, sizin anlayışınızda teşekkür etmenin olmadığını bildiğimiz için, göreve geldiği günden bu yana depremle ilgili çalışmaları ve başlatmış olduğu kentsel dönüşümler için Tahir başkanınıza çok teşekkür ederiz”.