Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Twitter’da ‘emin misiniz?’ dönemi

Sosyal medya platformu, algoritmalarının “zararlı veya saldırgan” olduğunu düşündüğü bir tweet göndermek üzere olan kullanıcılara bir mesaj gönderecek. Böyle bir tweet atmaya çalışanlara “paylaşmadan önce bunu gözden geçirmek isteyip istemedikleri” sorulacak.

Sosyal medya platformu, algoritmalarının

Twitter, önce iPhone’lara, daha sonra da Android cihazlarda kullanıcılara gelen özelliğin, test aşamasındayken, kötüye kullanım hacmini anlamlı bir şekilde azalttığını açıkladı.

Twitter’dan Anita Butler ve Alberto Parrella, “Sorulduğunda, insanların yüzde 34’ü ilk yanıtlarını revize etti veya yanıtlarını hiç göndermemeye karar verdi.

İnsanlar bir kez uyarıldıktan sonra, gelecekte ortalama olarak yüzde 11 daha az saldırgan yanıt yazdı’’ şeklinde açıklama yaptı.

Butler ve Parrella, küfürlü dili ayırt etmeye çalışan algoritmaların “birçok konuşmadaki nüansı yakalamakta zorlandığı ve genellikle potansiyel olarak saldırgan dil, alay ve arkadaşça şakalaşma arasında ayrım yapmadığı için” ilk testlerin bazı eleştirilere yol açtığını kabul etti.