Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Üç kuruşa yaşayın’ diyorlar, kabul etmiyoruz!

Emek Partisi Derince İlçe Örgütü’nün çağrısı ile Yenikent Muhtarlığı önünde toplanan vatandaşlar zamlar, hayat pahalılığı ve düşük ücretlere ilişkin açıklama ve forum gerçekleştirdi. 

Emek Partisi Derince İlçe

Emek Partisi Derince İlçe Örgütü’nün çağrısı ile Yenikent Muhtarlığı önünde toplanan vatandaşlar zamlar, hayat pahalılığı ve düşük ücretlere ilişkin açıklama ve forum gerçekleştirdi. 

Emek Partisi adına konuşan Aysel Taş “Tüm Yenikent halkına bu yoksulluk ve zamlar altında eziliyoruz, şikayet ediyoruz. Artık sadece şikayet etmeyelim, değiştirmek için yan yana gelelim. Bizi yok saydıkları her gün daha da yoksullaştırdıkları bu düzene karşı ses çıkarıyoruz ama yetmez. Bize bu yaşamı reva görenlere karşı itirazımızı dile getirelim aynı zamanda da nasıl değiştireceğimizi birlikte konuşalım. O nedenle buraya gelen herkesin sözünü söylemesini önemsiyoruz” diye konuştu.

Emekli öğretmen Kazım Bulut ise “Emeklilere 7.500 liraya mahkum ederek artık siz yaşamayın denildi. Ben artık bir komşuma giderken düşünüyorum ne götüreyim misafir geldiğinde önüne ne koyacağımızı bilmiyoruz. Emeklilere siz yaşamışsınız artık ölmeyi bekleyin diyorlar. 40 yıl bu ülkeye çalışmış vergi vermişiz karşılığında üç kuruşa yaşayın diyorlar, bizler kabul etmiyoruz o yüzden bugün buradayız” diye konuştu.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Selda Arslan “Geçtiğimiz yıl başlattığımız okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı kampanyası başlattık. Kadınların mücadelesiyle devlet bu konuda adım atmak zorunda kaldı fakat sadece pilot okullarda bu uygulama başladı. Çocuklarımızın geleceği, gelişimi ve eğitimi için bir kez daha buradan çağrı da bulunuyorum” dedi.

Emekli işçi Turgut isimli bir vatandaş ise “Biz bu ülkenin güzelliklerine sahibiz fakat daha bu ülkede bir kez denizine girememiş, bağına bağçesine gidememiş milyonlarız. Üzerimizdeki kıyafetler dahi dayanışma ile alındı, biz neden bu haldeyiz zenginlikleri yaratanlar bizsek hakkımızı birleşerek almalıyız” dedi.

CHP İlçe Başkanı Atasoy Bilgin “İnsanlar zamlar altında ezilirken bir avuç kişi de sefa içinde yaşıyor. Biz ezilenler bir araya gelir sesimizi duyurursak, gücümüzü birleştirirsek bu düzeni değiştireceğiz. Bugün buraya katıldık, bundan sonra da gücümüzü birleştirerek alanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.

uc kurusa yasamak istemiyoruz