Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uzuntarla’da Kent Kart yükleme noktası mağduriyeti… Bunun adı vatandaşı soymak!

Kartepe Uzuntarla’da Kent Kart yükleme noktası olmadığı için vatandaşlar mağdur oluyor. 5.80’e gidilecek yol, şoförün kartından basıldığında 7 TL oluyor.

Kartepe Uzuntarla’da Kent Kart

Kartepe’de sahayı bir an olsun boş bırakmayan İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve ekibi, Uzuntarla mahallesinde esnaf, vatandaş ve Otobüsçüler Kooperatifi üyeleri ile buluştu. Tamyüksel ve ekibi bu seferde Uzuntarla’da çok konuşulacak bir konuya tanıklık etti. Program sonrası açıklamalarda bulunan Tamyüksel, ”Öncelikle, Uzuntarla mahallemiz sakinlerine ve Uzuntarla – Eşme Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı ile üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Uzuntarla’mız, Kartepe’mizin en nezih ve en güzel mahallelerinden birisidir. Lakin son günlerde Uzuntarla mahallemizde kontrolsüz göçmen dalgasından nasibini almaya başlamış ve mahalleli bu konuda tedirgin.

ŞAŞIRMIŞ DEĞİLİZ

Yıllardır belli bir düzeni olan insanlar, bu göçmen furyasından zarar görmekten ve neticesinde de düzenlerinin bozulmasından endişe ediyorlar. Bununla birlikte sürekli kazaların yaşandığı Uzuntarla ışıklar diye adlandırılan mahallenin girişi ile ilgilide artık yetkililerden bir çözüm bekliyorlar. Aslında bu bölge ile alakalı Sn. Belediye Başkanının da seçim beyannamesinde bir vaadi bulunmakta ama henüz herhangi bir vaadini yerine getirmediği için çok da şaşırmış değiliz açıkçası.

7 TL YOL PARASI!

Lakin en enteresan olan ise; hiçbir altyapı çalışması yapılmadan, insanlar mağdur olur mu? Sorun sıkıntı yaşarlar mı demeden, bir anda toplu ulaşım ile ilgili olarak alınan para ile otobüslere binilmemesi kararı. Şimdi siz bir karar alıyorsunuz, diyorsunuz ki Kent Kartı olmayan otobüse binemez, lakin Uzuntarla’da ne Kent Kart satış noktanız var ne de yükleme noktanız. Gerçekten bu kararı alanları ve uygulayıcıları ayakta alkışıyorum. Ha bir de dahiyane de bir çözüm üretmişler sonrasında, ne yapmışlar? Otobüs şoförlerine kart vermişler, demişler ki kartı olmayan sana para versin sen buradan bas. Lakin otobüs normal tarife 5,80 tl, ama şoförüne kartı ile 7 TL. Yahu arkadaş sen aynı mahallenin insanı olan şoförle , vatandaşı nasıl bu şekilde karşı karşıya getirirsin. Satış ve yükleme noktan olsa, anlarım. Dersin ki adama yükleseydin kartını 7 tl ödemezdin. Peki şimdi ortada ne satış ne de yükleme noktası yok iken adam neden 7 TL ödesin?

YOK AMA KULLANMAK ZORUNLU

Ama şaşırmıyoruz; biz bu aklı defalarca gördük. Hatırlayın, pandemi başlamış. Kamusal alanlara, hatta marketlere bile maskesiz girmek yasak ama maske yok. Şu anda 50 tanesi 5 TL’ye satılan maskeleri, vatandaşına ulaştıramayan, fakat aynı anda sanki maske varmış gibi insanları kamusal alan ve marketlere maskesiz sokmayan zihniyet. Uzuntarla’da kendini göstermiş, KENT KART YOK AMA KULLANMAK ZORUNLU” dedi.

Uzuntarlada Kent Kart yukleme noktasi magduriyeti Uzuntarlada Kent Kart yukleme noktasi magduriyeti 2