Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vatandaş faturayı başkanlık sistemine kesti!

MAK Danışmanlık tarafından yapılan son ankete göre vatandaşların büyük çoğunluğu ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’den yana.

MAK Danışmanlık tarafından yapılan

MAK Danışmanlık tarafından yapılan son ankete göre vatandaşların büyük çoğunluğu ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’den yana. MAK Danışmanlık’ın yaptığı son ankete göre vatandaş ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ istiyor. MAK’ın vatandaşlara sorduğu ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arasında tercih şansınız olsa ya da bu iki sistem arasında bir referandum yapılsa tercihiniz hangisi olur?’ sorusuna ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi Tercih Ederim’ cevabı verenlern oranı yüzde 46 olarak gerçekleşti. Mevcut Sistemi onaylayanların oranı ise yüzde 35’te kalırken kararsızlar yüzde 5’te kaldı. Vatandaşların yüzde 14’lük kısmı ise ‘güçlendirilmiş’ ile neyin kastedildiğini öğrendikten sonra karar veririm yanıtını verdi.

Anket

FİRMA AÇIKLAMA YAYINLADI

MAK’ın anket açıklamasında ise ”Sistem değişiklikleri şüphesiz çok zor süreçlerdir. Her yeni sistemin toplum genelinde kabulü, bürokratik oligarşinin bu sistemsel değişikliği hazmetmesi şüphesiz zaman almaktadır. Bir de ülkede pandeminin de etkisiyle yaşanan ekonomik sıkıntılarda fatura sisteme kesilmektedir. Muhalefetin hep birlikte “güçlendirilmiş parlamenter sistem” söylemi de çok etkili bir motivasyon sağlamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde revizyon / restorasyon / aksaklıkları giderme söylemi vatandaşın faturayı sisteme kesmesinde iyice etkili olmuştur” değerlendirmelerine yer verildi.