Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili adayı Ayten Dönmez hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi

14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti’nin Kocaeli 13. sıradan milletvekili adayı olan Ayten Dönmez hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

14 Mayıs'ta Yeşil Sol

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti’nin Kocaeli 13. sıradan milletvekili adayı olan Ayten Dönmez’e “Silahlı terör örgütüne üye olma” gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DHA’nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Yeşil Sol Parti adına Kocaeli’den 13. Sıra milletvekili adayı gösterilen Ayten Dönmez’in geçmiş dönemde  PKK’ye katıldığı ve geri geldiği ileri sürüldü. İddiaya dayanak olarak iki PKK’linin yer aldığı bir fotoğraf gösterildi.

İddianamede Dönmez hakkında İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı bir dava olduğu belirtilerek bu davayla birleştirilmesi talep edildi.

Ayten Dönmez, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Dönmez, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından gözaltına alınmış, 23 Nisan’da tutuklanmıştı. PKK’nin eğitim alanında çekildiği ileri sürülen fotoğraflara ilişkin emniyette ve savcılıkça alınan ifadelerinde Ayten Dönmez, fotoğraftakinin kendisi olmadığını söylemişti. Hakkında PKK üyeliği suçlamasıyla bir dava olduğunu da belirten Dönmez, terör örgütüyle alakasının olmadığını söylemişti. Dönmez, kan kanseri olduğunu ifade ederek suçlamaları reddetmişti.