Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi, Kocaeli’de Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi, Kocaeli Adliyesi’ne giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeşil ve Sol Gelecek

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi il yönetimi ve milletvekili adayları bugün Kocaeli Adliyesi’ne giderek 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe olarak niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Kocaeli Milletvekili ve Yeşil ve Sol Gelecek Partisi Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı; “Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz! Yeşil ve Sol Gelecek Partisi Kocaeli İl Örgütü olarak ve şahsım adına bu suç duyurusunu yapıyoruz! Bugün Kocaeli Adliyesi’nin önüne geldik ve az sonra suç duyurumuzu teslim edeceğiz. Güvenlikten sorumlu olan bu ülkenin İçişleri Bakanı olduğunu söyleyen suç işleri Bakanı Süleyman Soylu seçimlere bir darbe vurmaya çalışmaktadır. İfadeleri inanılmaz boyutlardadır! Anayasal çerçevede ilan edilmiş olan 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe olarak nitelemek gibi bir gaflete, bir şaşkınlığa düşmüştür.

“BÖYLE BİR ŞEY OLUR MU?”

Bu ifadeler kabul edilemez! Bu ifadeleri biz yargıya taşıyoruz! Bu ifadeler oldukça ağır ve 85 Milyonun anayasal özgürlüklerine suç işleri bakanı tarafından vurulan bir darbedir! Anayasayı biz kimseye ihlal ettirmeyiz! Bakın ne diyorlar? Değerli arkadaşlar 14 Mayıs 2023’de seçim olacağını kim söyledi? Recep Tayyip Erdoğan! Peki 14 Mayıs’ın siyasi darbe olacağını kim söylüyor? Süleyman Soylu! Süleyman Soylu, Recep Tayyip Erdoğan’ı darbeci olarak mı ilan ediyor? Buradan 85 Milyon adına soruyoruz arkadaşlar; böyle bir şey olur mu? 14 Mayısta hepimiz gidip oy vereceğiz, herkes farklı partiye oy verebilir. A, B, C, D partisi hepimizin oyu çok değerlidir ama siz vereceğiniz bu oylar için bu ülkenin İçişleri Bakanı’nın bir siyasi darbe dediğini nasıl olur da kabul edersiniz!

“SOYLU İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTİYORUZ”

Recep Tayyip Erdoğan değil mi 14 Mayıs’ı seçim günü olarak ilan eden? Peki sen en başta bu Cumhurbaşkanı’na en ağır hakareti yapmıyor musun? İnanın ki demokratik bir seçim olacaksa, hakkaniyete uyulan bir seçim olacaksa, hilekârlık yapılmayacak bir seçim olacaksa sonuç ne çıkarsa çıksın bizim lehimize de çıksın, aleyhimize de çıksın başımızın tacıdır! Hepimiz için öyle! Peki ülkenin İçişleri Bakanı’nın buna siyasi darbe demesi mümkün mü? Bakın biz bundan dolayı ne diyoruz? Anayasayı ve yasaları size anlatıyorum arkadaşlar! Türk Ceza Kanununun 309/1 maddesi; “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.” Siyasi darbe sözünü söylemiştir ve biz Süleyman Soylu için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyoruz. Bu kadar ağır bir sözü nasıl söyleyebilir?

SAVCILARA SESLENDİ

Biz tüm vatandaşlar olarak hakkımızı hukukumuzu sunuyoruz. Az sonra savcı beye bunu vereceğiz ama şunu da biliyoruz ki Sedat Peker’in sözleri karşısında tek bir kelime etmeyen bir Soylu var! Hiçbir savcı harekete geçmedi! Neler neler dedi! Allah aşkına memlekette binlerce savcı var tek savcı mı harekete geçmez ya! Allahtan korkun! Mustafa Şentop çağırdı Soylu’yu kimi kastediyorsun? Onun için işlem yapayım.” dedi Soylu söylemedi, hiçbir savcı çağırıp kim bu demedi! İşte şimdi soruyoruz; Sayın Savcılar siz bu Soylu’yu davet etmemekte niye bu kadar ısrarlısınız? Şu anda anayasaya siyasi darbe yapan Soylu siyasi darbe diyor çünkü seçime, yine bunun için de çağırmayacak mısınız? Mutlaka çağırmak durumundasınız!

“BEN BUNU ANAYASAL OLARAK KABUL ETMİYORUM”

Bir de kamu görevlisinin suçu bildirmemesi! Süleyman Soylu 14 Mayıs’ta bir siyasi darbe olacağını düşünüyor, çok ağır bir iddia! Peki sen Bakan isen bunu diğer kamu görevlilerine niye söylemiyorsun? Söyle ve gereken önlemler alınsın değil mi? Bundan dolayı da Türk Ceza Kanunu’nun madde 279’dan dolayı cezalandırılmasını istiyoruz! Yani kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, madem böyle bir suç işleneceğini düşünüyorsun buyur kardeşim tüm devletin makamlarına bunu haber ver ama bunu da yapmıyor! Afaki bir söz! Çok önemli bir iddia ortaya atıyor, olur mu arkadaşlar! Ben Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak bunu kabul etmiyorum, ben bunu anayasal olarak kabul etmiyorum!

“SİZLER DE BUNA İTİRAZ ETMELİSİNİZ”

217. Madde! Madem 14 Mayıs’ta bir siyasi darbe olmayacaksa TCK 217/A diyor ki; “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma meselesi var! Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saiki ile ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse! Soylunun yaptığı işi anlatıyor! 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır! TCK 218 gereğince basın yoluyla işlenmesi nedeniyle de ceza yarı oranında arttırılır diyor yasalarımız! Ben burada yasaları size söylüyorum, anayasayı söylüyorum ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı’na da hakaret etmiş oluyor çünkü bu seçim tarihini Cumhurbaşkanı belirledi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ama Soylu diyor ki: “14 mayıs siyasi darbedir.” Nereden biliyorsun? Cumhurbaşkanı’na niye bu ithamı yapıyorsun? Biz de bunu vatandaşlar olarak soruyoruz ve kendisi de milletvekili adayı olduğu halde bu inanılmaz cümleyi söylüyor! Bunu sadece ben değil, bunu sadece partim değil, sizler de buna itiraz etmelisiniz.”