Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeşil Sol Parti İzmit’te miting yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi bugün İzmit Yahya Kaptan Pazar Alanı’nda miting yaptı. İki genel başkan mitingde konuşma yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi bugün İzmit Yahya Kaptan Pazar Alanı’nda miting yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve Kocaeli milletvekili adaylarının katıldığı mitingde partilerin il ve ilçe yöneticileri ile yüzlerce partili katıldı.

SÜLEYMAN SOYLU’YA YÜKLENDİ

Vekil adaylarından Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Soruyorum size nasılsınız? 14 Mayıs’ta nasıl olacaksınız. Hepiniz 14 Mayıs’ta daha mutlu olacaksınız. 14 Mayıs’ta iki ortak çok üzülecek. Konuştuğu zaman habire küfreden iki ortak. Kim? Erdoğan ve Bahçeli. 5 yıl önce sizden emanet aldım. Emanetinizi korumaya çalıştım. Bizden o kadar rahatsız olmuşlar ki bizi cezaevine attılar. Oradan çıkarak çalışmaya devam ettik. Bizim yükselişimizi hazmedemiyorlar. ‘Suçişleri’ bakanı ‘Siyasi darbe’ dediler. Gideceklerini anladılar. Ne yapacaklarını bilemez haldeler. Herkes şunu bilsin ki ‘Siyasi darbe’ diyen ‘suçişleri’ bakanına bu halk cevabı verecek.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Bakın Sinan Ateş cinayeti. Katili kaçıran kimin evinden çıktı. MHP’li Olcay Kılavuz’un evinden. Bu tutanaklara geçti. Savcılıkta tutanaktan çıkarıldı. Kendi arkadaşlarını bile satıyorlar. Bakın Uygur Türkleriyle ilgili istismar yaparlar. Biz 5 yıldır Uygur Türklerine yapılan zulm görmezden gelen yine Cumhur İttifakı’dır. Ben HDP olarak bu konuda o kadar baskı yaptım. Zulmün rengi sorulmaz. MHP Grup başkanvekili ‘Çin’e savaş mı açalım?’ dedi. Darıca’da bürolarımıza saldırıyorlar. Gözaltına alınıyor serbest bırakılıyor. Tekrar tekrar camlarımızı kırıyor yine serbest bırakılıyor. Bize saldıran müfterilere cevabımız, ‘huzurdan başka bir şey istemiyoruz’.

REKTÖR VE MÜDÜRÜ ELEŞTİRDİ

İktidarın bir dediğini iki etmeyen rektör birinci sırada. Biz adrese teslim ihaleleriyle çok sorduk cevap alamadık. Üçüncü sıra adayı Veysel Tipioğlu. Kimdir? Halfeti’de 50 vatandaşımız yerlere yatırılmıştı. İşte o dönemin Şanlıurfa Emniyet müdürü şu an AK Parti Kocaeli 3.sıra milletvekili adayı. İşkence sabıkası olanları aday gösterdiler.”

EMEP GENEL BAŞKANI: OYLAR KILIÇDAROĞLU’NA DEDİK

Mitinge katılan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz konuşmasında şunları söyledi: “2 Mayıs bugün Gezi davasından tutuklu bulunan Yücel Yapıcı’nın doğum günü. Onu sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz. Onu Demirtaş’ı, arkadaşlarını, Kürt gazetecileri, özgürlüğüne kavuşturmak içindir mücadelemiz. Şimdi Erdoğan, AKP’nin genel başkanı bugün de konuşmuş. Selo aşağı, Selo yukarı. Korku dağları sarmış. Değerli arkadaşlar, bakın Kılıçdaroğlu bugün Van’da. Çok net olarak şunu söylüyoruz. Biz emek ve özgürlük ittifakı olarak tek adam iktidarının son bulması için cumhurbaşkanı adayı çıkarmadık. Tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirdik Bir adım daha ileri gittik. Tek adamın gitmesi için başkanlık seçimlerinde oylar sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dedik.

“HEPİMİZ ALEVİYİZ”

Aleviyim dediği için siyasi lince uğruyorsa Sayın Kılıçdaroğlu, inadına hepimiz Aleviyiz arkadaşlar. Ben Kürt’üm, Kürt’ün siyasetini yapıyorum. Kürt siyasetçiyim dediği için, Demirtaş ve arkadaş cezaevindelerse hem hepimiz Kürt’üz. Ve bakın arkadaşlar. Bugün Kocaeli’de bu saatlerde başka bir miting daha var. Cumhurbaşkanı adaylarından bir tanesi miting yapıyor Antep’te MHP’lilerle, CHP’liler arasında tartışma çıkıyor, HDP’liler provoke etti diyor. Bak en büyük provokasyonu sen yapıyorsun. Direnmesini de biliriz, provokasyonları boşa çıkartmasını da biliriz. Bir yarışta elbette aday olabilirsiniz. Ama tek adamın işini kolaylaştıran her adaylık tek adamın adaylığıdır. Bunu da bileceksiniz.

“SANDIĞA GÖMÜLECEKSİNİZ”

Bu bakan Soylu konuşuyor. Nereye bakarak konuşuyor. Aynaya bakarak konuşuyor. Sizler kayyum rejimiyle siyasi darbeleri başlattınız. Sizler Kocaeli’de, Gebze’de görev yasaklarını getirerek bu darbe silsilesine devam Ettiniz. OHAL’i getirdiniz. Burada Kocaeli’de bilim insanlarını, akademisyenleri yedi yıl, sekiz yıl süründürdünüz. Görevden aldınız, hepsi beraat ettiler. Bak görüyorsun. Hepsi merak ettiler. Sizler Diyarbakır’da ve başka kentlerde Kürt gazetecilere yeşil sol partinin milletvekili adaylarına operasyon üstüne operasyon çektiniz. Ve en büyük kışkırtmalara sizler imza attınız. Darbeci zihniyetinizle sandığa gömüleceksiniz. Çöplüğüne göndereceğiz arkadaşlar. Şimdi yerli milli diyorlar. ToGG diyorlar tok. Tok açın halinden ne anlar?”

GERGERLİOĞLU’NA ÖVGÜ

Son olarak sahneye Yeşil Sol Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu. Buldan özetle şunları söyledi: “Bu kararlı duruşunuzun ve bu moralle birlikteliğinizin 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde de aynı coşkuyla, aynı moralle, aynı kararlılıkla san Gideceğinizden hiçbir şüphemiz yok. Hiçbir kaygımız yok. Kocaeli halkına bu konuda güveniyoruz sevgili arkadaşlar. Sizlere tanıttı biraz önce. Çalışkan vekil adaylarımız var. Bunu söyleyeyim. Bu konuda çok şanslısınız. Ömer Faruk Gergerlioğlu arkadaşınızı bu beş yıllık süreç içerisinde yani sizin temsilciniz olarak Parlamentoda görev aldığı günden bugüne kadar sizin sesiniz oldu, sözünüz oldu.

DAHA ÇOK MİLLETVEKİLİ

Sadece Kocaeli halkının değil tüm Türkiye halkının ezilenlerin, yok sayılanların inkar edilenlerin Ne oldu? Sözü oldu. Ama Kocaeli’ne bir milletvekili yetmez. Sevgili arkadaşlarım, sizi daha çok temsilciye ihtiyacınız var. Arzu arkadaşınızı da diğer arkadaşlarımızı da yani Kocaeli’de çok sayıda Temsilcinizin parlamentoya gitmesi sizin sesiniz ve sözünüz olması gerekiyor. Bu konuda kararlı mıyız?

“KOCAELİ HALKININ NE YAŞADIĞINI BİLMEZLER”

Ağacın altına, Yeşil Sol’un altına mührü vurun ki bunlar gitsin. bunlar gitsin diye Yeşil Sol’u büyüteceğiz. AKP’yi tabela partisi yapmak boynumuzun borcu. Kocaeli halkının birçok sıkıntısı var. kadınların market ve pazara gidemediği bir ortamdayız. AKP’nin sizin evinizde ekmek parası olamadığından haberleri yok. Çünkü geçim sıkıntıları yok. Kocaeli halkının ne yaşadığını bilmezler. Kocaeli’de gençlerin işsiz kaldığından haberleri yok. Onlara büyük bir ders vereceğiz.

“KAYBEDECEKLERİNİ ANLADILAR”

Kaybedeceklerini anladılar ve farklı farklı yöntemlere başvuruyorlar. biz asla provakasyonlara gelmeyeceğiz. hiçbir hile ve oyuna gelmeyeceğiz. Her yerde birlik beraberlik var. bundan büyük rahatsızlık duyuyorlar. Duysunlar. onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Kazanmak için yalan söylemeye başladılar. Övündükleri tek şey duble yollar. Yolsuzluğun duble yolunu yaptılar. Ne yaparsanız yapın herkes kararını verdi. Millet sizi gönderecek.

“100 MİLLETVEKİLİ”

100 milletvekili hedefledik. Onlar sizlerin desteğiyle parlamentoya girecek ve anahtar rol üstlenecek. HDP milletvekilleri parlamentoda Türkiye halklarının sembolü oldu. Şimdi 100 milletvekili ile anahtar parti olma hedefiyle parlamentoya gidiyoruz. Yeşil Sol ile çok sayıda milletvekili Cumhurbaşkanlığı seçiminde de faşizmi geriletmek için oy kullanacağız.

“SELO ÇIKACAK”

Tayyip Bey diline Selo’yu dolamış. Ben oldukça çıkamaz demiş. 14 Mayıs’ta sin sandıktan çıkmayacaksınız ama Selahattin de Figen de Gülten de o cezaevinden çıkacaklar. Hakkımızın gücüyle çıkacaklar. Sen sandıkta kalacaksın. Sen tarihe özellikle bu ülkeyi bu hale getiren tek adam olarak geçeceksin ama biz tarih yazacağız.”

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:

Pervin Buldan

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz:

Ercument Akdeniz

MİTİNGDEN KARELER ŞÖYLE: