Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldızlı: Büyükşehir böyle yönetilmez!

CHP Kocaeli İl Başkanı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, bugün il binasında CHP Darıca İlçe Örgütü ve Darıca Belediye Meclisi’nin CHP’li meclis üyelerini misafir etti. Bir basın açıklaması da gerçekleştirildi. CHP l Başkanı Harun Yıldızlı, konuşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetimini hedef aldı. Yıldızlı, “Pandemi sürecinde Kocaeli’nin gündemi hep İzmit oldu. 12 ilçe olmasına rağmen İzmit’le yatıp İzmit’le kalkıyorlardı. Buna rağmen 11 ilçeyi çağırıp İzmit Belediyesini yok saydılar.

DİĞER İLÇELERDE NE OLUYOR?

Büyükşehir, hep İzmitle alakalı icraatlarını anlatıyor. Alemdar Caddesinde çalışma yapıyorlar. Esnafın hiç haberi yokken Alemdar Caddesi’ne iş makinelerini indirmişler. Esnafımız zaten 3 ay iş yapamamış. Sonra Tahir Bey gidiyor ‘bayramdan sonra yapacağız’ diyerek güya müjde veriyor. Büyükşehir Belediyesi böyle yönetilmez. Toplumsal mutabakat yok. Ben yaptım oldu bitti. Bunlar yatıp kalkıyor İzmit. Diğer 12 ilçede neler oluyor biraz ona bakmamız lazım” dedi.

64 MİLYON GELİR ELDE EDEMEDİLER

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise toplantıda çarpıcı şu iddialara yer verdi: “Darıca belediyesi 197 milyon 500 bin TL olarak tahmini bütçe belirledi. 134 milyon lira gelir bütçesi oluşturuldu. Sapma oranı yüzde 33. Bu oranla 64 milyon lira gelir elde edilemediği ortaya çıkıyor. Kapalı spor salonu yatırımı da kaba inşaat halinde devam ediyor. Darıca halkı yatırımlardan hala faydalanamadı. 64 milyon lira tahsilat yapılamadı. Darıca Belediyesi’nin bütçesi ortayla sınıfta kaldı.  Mecliste ilgili arkadaşımız Bülent Koçak’ın mecliste yaptığı konuşmayı kendi arkadaşlarının da anlamadığına eminim.

“SUS PAYI VERİLMİŞ”

21 milyon TL ile sadece yüzde 33’ünü oluşturuyor. Bu analizler yapılabilir, bütçeler eleştirilebilir tabii fakat bizim meclis üyemiz Şadi Güven’in hazırlamış olduğu raporlar var. 2019 yılının nisan ayı içerisinde ramazan yemeği ihalesi yapılmış. Bu üç firma içerisinde en yüksek fiyatı veren Ominka gıda ihaleyi almış. Ominka gıda firmasının üç ortağı var üçü de AKP’li Oğuz Mican, Tuncay Kaya ve Kerem Yorgun. En yüksek fiyatı veren firma ihaleyi almış. Başka bir ilginç nokta diğer üçüncü firma elmas gıda elenmiş fakat kendisinde 330 bin + KDV’yle ücret alınmış. Elmas Gıda’ya da bu ihalede sus payı verilmiş.

ÜÇ ORTAK DA ESKİ MECLİS ÜYESİ

Belediyenin kamuya borcu 32 milyon lira düzeyinde. Belediyenin kısa ve uzun vadeli toplam borcu 131 milyon lira. Bu belediyenin bütçesi kadar borcu var neredeyse. Adrese teslim ihaleler var. Ramazan yemeği ihalesi yapılmış 2019’da. 3 firma başvurmuş en yüksek teklifi veren firma kazanmış ihaleyi. Firmanın 3 ortağı da AKP’nin eski meclis üyeleri. 576 bin 750 TL’ye ihaleyi almışlar. Çay bahçesi ihalesi yapılmış. İhale yerel seçimden 2 gün önce yapılmış. İhaleyi dönemin AKP Meclis üyesi İsa Baylan’ın yeğeni Abdurrahman Baylan almış. 10 yıllığına verilmiş bu ihale” dedi.