Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldızlı, emekliye 5 bin TL’yi eleştirdi

28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam emekliye müjde şeklinde açıklamış olduğu tek sefere mahsus ödenecek olan 5000 TL refah payını eleştirdi.

28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili

Erdoğan tarafından yapılan açıklamada çalışan emeklilere ödeme yapılmayacağının ifade edilmesi üzerine açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı; “MTV’yi iki kere almaya gelince, doğalgaza, elektriğe, akaryakıta zam yapmaya gelince emekliyi çalışan-çalışmayan diye ayırmayanlar, emekliye ufacık bir ödeme yapacakları zaman, emeklilerin ceplerine giren 3 kuruşun hesabını yapıyorlar” dedi.

Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Emeklilerimize ve tüm vatandaşlarımıza kaşığın ucuyla verip kepçe ile almayı kendine görev edinen AKP hükümeti, dün akşam müjde adı altında yapmış olduğu açıklama ile bir kez daha halktan ve halkın gerçeklerinden ne kadar uzak olduğunu gözler önüne sermiştir.

Ekonomik şartların her geçen gün kötüye gittiği ülkemizde, sefalet ücretinin altında bir maaş alarak hayatlarını devam ettirmeye çalışan emeklilerimiz bir kez daha AKP hükümeti tarafından kaderlerine terk edilmiştir. İğneden ipliğe her şeye zam gelen bir dönemde, özellikle zorlu kış şartlarının arifesinde emekliye layık görülen 5000 TL sözde refah ödemesi emeklilerimizin beklentilerini asla karşılamamıştır.

Bir de bu ödemeyi yalnızca çalışmayan emeklilere yapacaklarını ilan etmeleri vatandaştan ne kadar koptuklarını bizlere bir kez daha göstermiştir ? Ey AKP hükümeti, Ey AKP Genel Başkanı size 7500 TL maaş alıp da çalışmak zorunda olmayan emeklinin var olduğunu kim söyledi ? Kim inandırdı sizi buna ? 7500 TL emekli maaşının yanında bir iş bulup asgari ücret ile hayatını yaşamaya çalışan emeklilerimiz bu ödemeden faydalanamayacak da kim faydalanacak ? Bu nasıl bir öngörü, bu nasıl bir refah anlayışı ?

Vatandaştan ek MTV’yi 2 kere alırken, sen emeklisin ek iş yapıyorsun veya yapmıyorsun, o yüzden senden tahsilat yapmıyoruz diye ayırdınız mı ? Sen emeklisin, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta zam yapıyoruz ama sizi muaf tutuyoruz dediniz mi ? Biliyoruz, çarşıya pazara çıkamıyorsunuz, vatandaşla yüz yüze gelemiyorsunuz ancak halkın gerçeklerinden bu kadar mı uzaksınız ?

Yapılacak olan ödemelerin çalışan- çalışmayan tüm emeklileri kapsaması için gerekli itirazlarımızı TBMM Genel Kurulunda yapacağımızın altını çiziyor, AKP hükümetini makyajlı verilere değil halkın gerçeklerine odaklanmaya davet ediyorum.”