Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldızlı Halk TV’de konuştu: Kocaeli mutlu değil

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Halk TV’ye konul oldu. Yıldızlı, programda gündemi değiştirecek ifadeler kullandı. Yıldızlı, Büyükşehir’in projelerini de değerlendirdi ve Kocaeli’nin mutlu bir şehir olmadığını söyledi.

CHP Kocaeli İl Başkanı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, bugün Halk TV’nin canlı yayın konuğu olduğu. Eylül Han Tezel‘in sunduğu “Yerelden Siyaset” programında Başkan Yıldızlı’nın yanı sıra CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ve Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş de hazır bulundu. Kocaeli ile ilgili pandemi sürecini değerlendiren Yıldızlı, “Kocaeli sanayi kenti. Diğer illerden çok farklı değil. Baktığınız zaman Sağlık Bakanı yoğun bakım konusunda çok rahatız diyor ama her gün bizi vatandaşlar arıyor. Yoğun bakım ihtiyacımız var, hasta yatağı ihtiyacımız var diyor. Genele baktığımız zaman bu AK Parti kongrelerinin lebalep yapılmasının ciddi bir yayılmaya etkisinin olduğunu söylemek istiyorum.

“CİDDİ SIKINTILAR VAR”

Halka, esnafa baktığınızda esnaf kan ağlıyor. İnanın bayram öncesi esnafın beklentisi, biliyorsunuz çok uzun zamandır kapalı. Bayram öncesi bir şeyler toplamak istiyorlar, yanlarında çalışanlara bir şeyler vermek için. Fakat kapalı. Kapanmayan tek bir şey var; vergi sigorta. Elektrik, su, sigorta; bunları esnaf ödemek zorunda. Ciddi sıkıntılar var. Yani Yalova’daki sıkıntılar neyse Kocaeli’deki sıkıntılar da o. Aşılama çok önemli ama eksik. Turizm Bakanı turistlerle görüşecek herkes aşılanacak diyor. Peki bu aşılama neden bu vakte kaldı?” dedi.

TELEFERİK YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Başkan Yıldızlı şöyle devam etti: ‘’Kocaeli bir tarafı turizm, bir tarafı sanayi, bir tarafı tarımla çevrili bir kent. Kartepe’ye gitmek istediğiniz zaman teleferiğe binmek istersiniz mesela. Yılan hikayesine dönmüş bir teleferik meselesi var. Sanayinin yan etkileri var Kocaeli’de. Şuan Türkiye’nin de gündeminde; deniz salyası. Yoğun sanayinin yan etkileri Kocaeli ve tüm Marmara’da hissediliyor. Karamürsel’deki ve tüm Marmara’daki balıkçılarımız deniz salyası problemi var. Evet sanayi olacak ama sanayinin denetimi gerekiyor. Tarım diyoruz; inanın çiftçiler tarımdan uzaklaştı. Çünkü gübre fiyatları, mazot fiyatları insanları tarımdan uzaklaştırdı. Çok verimli topraklarımız olmasına rağmen kullanamıyoruz. Çok verimli turizm bölgelerimiz olmasına rağmen kullanamıyoruz. Türkiye’nin yüzde 22 sanayisi Kocaeli’de bulunuyor. Doğa, habitat yok olmuş durumda. Kocaeli limandan geçilmiyor. O kadar ileri boyuta gitti ki, Körfez ile Karamürsel birleşir hale geldi neredeyse. Ama sanayi kuruluşları artmak istiyor. Mesela Körfez ilçesinde sülfürik asit fabrikası yapılmak isteniyor. Sülfürik asit demiri eritiyor. İnsanı içten çökertiyor. Bunlar gibi sorunlar Kocaeli’de.”

KANDIRA YOLU ÖLÜM YOLU!

Kandıra duble yoluyla ilgili de konuşan Başkan Yıldızlı şöyle devam etti: “Kandıra yolu uzun zamandır bitecek ama bitmiyor. Başlıyor, duruyor. Aynı bitmeyen şehir hastanesi gibi. Kandıra yolu ölüm yolu. Birçok insanımızın Kandıra yolunda vefat ettiğini genelde haberlerde duyuyorsunuz. Bizler birebir yaşıyoruz. Kandıra yolu bitmedi, şehir hastanesi bitmedi Kocaeli’de ama daha önemli dikkat çekilmesi gereken konu şu unutulmamalı; ekonomi. 128 Milyar dolar nerede? Esnaf kan ağlıyor. Bunları gündemden düşürmememiz lazım. Bunların haklarının savunucusu olmamız gerekir. Bayramda esnaf evine para götürecek durumda değil. Tam kapanma, nasıl kapanmaysa işte. Kapanma olmalı mı olmalı ama vergi sigorta ne olacak. Kentsel dönüşümle ilgili söyleyeceklerim var. Şimdi kentlerde bir planlama olur. Ben yaptım oldu olmaz. Mesela Gebze’nin Balçık köyü var. Oraya, Balçık köyüne konut yapmak istiyorlar. Burası mera. Yani Gebze’nin Topçu Kışlası var oraya galericiler sitesi koymaya çalışıyorlar. Terminal Caddesi var; trafik allak bullak. En büyük problem trafik problemi.

ÖMER TÜRKÇAKAL BULVARINDAN GÖLCÜK’E GİTME ŞANSINIZ YOK

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarından Gölcük’e gitme şansınız yok. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir iddiası var; Kocaeli’ni turizm şehri yapacak. Kocaeli’ni ilk 5’e sokacak. İnşallah yapar, biz de alkışlarız fakat bir turizm master planı bile yok. Bizim turizm anlamında imkanlarımız çok müsait. Ama bu biraz da ufuk işi, planlama işi. Olmadığı için böyle sıkıntılar çekiliyor. Yine Gebze’de Gök Denizcilik ve Neymar firmaları 2012 yılında bunlara Eskihisar’da bunlara iskele tahsisi yapıldı. Hat kuruldu. Oradan Yalova’ya araç taşıma işi yapılıyor. O günden bu güne kadar da kira ile ilgili her türlü öteleme bu iki firmaya yapılıyor. Bu ciddi bir problemdir. Kocaeli 2 milyonluk bir kent.’’

“KOCELİ MUTLU DEĞİL”

Kocaeli’nin mutlu bir şehir olmadığını da belirten Başkan Yıldızlı, “Kocaeli’nde önceki belediye başkanının iddiası, “Çalışınca Oluyor” idi. Şimdi gelenin “Mutlu şehir Kocaeli”. Baktığınız zaman Kocaeli’nin mutlu olabilmesi, Birleşmiş Milletlerin Dünya mutluluk indeksi, 2020 yılında Türkiye 93. sırada. 2021 de ise 104’üncü. Kocaeli mutlu değil, gençler mutlu değil. Gençlerin her konuda fikri var, ama gençler ülkede kalmak istemiyorlar. Neden biliyor musunuz; onlar da arıyorlar, 128 milyar dolar nerede. Bu sorunun cevabını arıyorlar. Bu soruyu sorduğumuzda çok rahatsız oluyorlar. Sormaya devam edeceğiz; korkmadan, yılmadan. Hiçbir şey bizi yıldıramaz. Bu gerçekten biçim çoluk çocuğumuzun geleceği burada yatıyor.” şeklinde konuştu.

PATATESİ TARİKATLAR DAĞITMAYACAK!

Başkan Yıldızlı son olarak şunları söyledi: ‘’Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında patates soğanı devlet dağıtacak. Tarikatlar dağıtmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kimse yatağına aç girmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında herkes huzur içinde yaşayacak. Son olarak bugün Anneler Günü. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.”