Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YSP’li Gergerlioğlu Kocaeli’nin sorunlarına isyan etti!

TBMM’de düzenlediği basın toplantılarında Kocaeli’nin sorunları üzerine konuşmalarıyla sık sık gündeme gelen Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Dr Ömer Faruk Gergerlioğlu, yerel sorunları saymakla bitiremedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantılarında

Kocaeli’de Yıldızlar Entegre’nin haddehanesine karşı itiraz ettiklerini ve bu tutumlarını devam ettireceklerini söyleyen Ömer Faruk Gergerlioğlu, “O bölgede uyduruk ÇED kararları ile haddehanenin uygun olduğu söyleniyordu. Fakat bunun çevreye büyük zarar vereceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Ak Parti yetkililerinin ve Kocaeli Büyükşehir yetkililerinin itirazlarına rağmen Saray’dan kararın gelmesi ile AK Parti ve Kocaeli Büyükşehir yetkilileri sustu. Muhalefetin itiraza devam etse de haddehane ile ilgili süreç maalesef devam ediyor. Biz bu süreci kabullenmeyeceğiz ve takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

İşçi hayatı bu kadar ucuz mu?

Kocaeli’de her gün denetim eksikliğinden dolayı yangınların çıktığını ve iş cinayetlerinin yaşandığını söyleyen YSP’li Gergerlioğlu, Kocaeli’de bulunan iş yerlerinde, fabrikalarda felaketler bitmiyor. Kocaeli Valisi hala bu duruma sessiz kalıyor ve iş güvenliği önlemlerini kontrol etmiyorlar! Biz bu durumu mecliste de ispat etmiştik. Kocaeli’de kimyasal fabrikalarında, geri dönüşüm merkezlerinde yangın haberleri görmek istemiyoruz artık. İşçi hayatı bu kadar ucuz mu? Gerekli önlemler bir an önce alınmalı ve denetlemeler yapılmalı” şeklinde konuştu.

Sorunları derhal çözülmeli!

Federal Mogul’da çalışan işçilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Gergerlioğlu, her zaman işçilerin emek mücadelesinde yanlarında olacağını vurguladı. Sıcak havalarda işçilere uygulanan muameleyi eleştiren Gergerlioğlu, “Federal Mogul fabrikasındaki işçiler havalandırma sisteminin çalışmadığını ve yedek iş elbisesi verilmediğini söylemiş. Ayrıca asgari ücret düzeyinde aldıkları ücretlerle zor koşullarda üretim yaptıklarını ifade ediyorlar. Dökümhane bölümünde havalandırma çalışmadığı için işçiler çalışma sırasında terden perişan olduklarını söylemişler. Yedek kıyafet talepleri reddediliyor. Vücutları terden isilik oluyormuş. Federal Mogul işçilerinin sorunları derhal çözülmeli ve mağduriyetleri giderilmeli” dedi.

Bu neyin kafası?

Geçtiğimiz günlerde Melih Gökçek’in Kocaeli Şehir Hastanesi ile alakalı attığı tweeti büyük bir skandal olarak değerlendiren Gergerlioğlu, “Hastane yapılırken gökkuşağı renklerinde iç açıcı, ferahlatıcı bir tasarım yapmışlar. Buraya kadar her şey güzel! Sonrasında Melih Gökçek bir tweet atmış ” Vay LGBT misin Kocaeli Şehir Hastanesi?” demiş. Bunun üzerine apar topar Şehir Hastanesindeki renkli kısmın üstünü kapatmışlar. Bunu tüm Kocaeli konuşmaya başladı ve halen renkler böyle kapatılmış halde duruyor. Gökkuşağı renklerini LGBTİ renkleri olarak itham etmek kabul edilebilecek bir hadise değil. Böyle bir kafayı anlamak mümkün değil. Bu kadar basit gülünç işler nasıl yapılır anlamak mümkün değil! Melih Gökçek’in bir tweetiyle o kadar masraf yapılıp boyanan camlar böyle gülünç bir şekilde üstü örtülecek ve yok edilecek öyle mi? Kocaeli Valiliğine ve Sağlık Bakanlığına soruyorum. Bu nasıl bir skandaldır? Allah’ın renklerinden niye nem kapıyorsunuz? Kimi zaman mitinglere sarı, kırmızı, yeşil renkli kıyafetlerle girilmesinden rahatsız oluyorsunuz. Kimi zaman da Kocaeli Şehir Hastanesi’nde olduğu gibi gökkuşağı renklerinden rahatsız oluyorsunuz! Nasıl bir kafanız var anlamak mümkün değil!” ifadelerini kullandı.

Buz dağının altındaki kısım çok büyük

Kocaeli’de ara sıra uyuşturucu yakalandığına dair haberlerin yapıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Kocaeli önemli bir uyuşturucu merkezi haline getirilmiş. Buz dağının altındaki kısım çok büyük. Buzdağının üstünde ise şöyle uyuşturucu yakaladık, torbacı yakaladık deniliyor. Fakat eski suç işleri bakanının uyuşturucu tacirlerini koruyan tavırlarının sorgulanmadığı yerde uyuşturucu meselesinin ne kadar büyüdüğünün tekrar altını çizmek istiyoruz. Kocaelili gençleri bu illetten uzak tutmak Kocaeli valiliğinin görevidir” dedi.

Gülsek mi ağlasak mı bilemedik

Kocaeli’nin yerel meselelerinin bitmediğini vurgulayan Gergerlioğlu, “Kocaeli’de klimalı bir durak yapılmış. Dışarıdan kapısını açıp içeri giren vatandaş minibüsü geldiğinde içeriden kapıyı açamıyor. Ancak dışarıdan birisi gelip kapıyı açarsa duraktan çıkıp minibüsüne binebiliyor. Bu ilginç durak kabini nedeniyle pek çok yolcu durağa gelen minibüse kaçırıyor. Bu duruma gülsek mi ağlasak mı bilemedik” şeklinde konuştu.

Mağduriyetler nasıl giderilecek?

Eski Ak Parti gençlik kollarında çalışan Muhammed Ali Yavuz’un birçok kişiyi dolandırdığı yönünde iddiaların olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Avukatı bir açıklama yaptı “Öyle bir şey yok.” dedi. Fakat birçok kişi mahkemeye başvurarak kendisinden şikayetçi olmuşlar. Ancak şu ana kadar bu mağduriyetler giderilmemiş. Nedeni Muhammed Ali Yavuz’un AK Parti Gençlik Kolları’nda çalışıyor olması mı? Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruyoruz. Bu durum neyin nesidir?” dedi.

İSU binası çürük mü?

İSU Genel Müdürlüğü ile ilgili önemli iddialar olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Binanın çürük olduğu yönünde iddialar var. Biliyorsunuz bu bölge depremde önemli hasar görmüştü, E-5 altındaki bölge plaj yolu mevkiine yakın bir bölge. Zemin hakkında oldukça soru işaretleri var. İSU binası çürük mü diye tekrar soruyoruz! Binlerce kişi bu binaya girip çıkıyor, binlerce kişi çalışıyor. Bu konuda da Kocaeli Valiliği ve ilgili bakanlıktan cevap bekliyoruz.

Sözünüzü tutun artık!

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e neden sözünüzü tutmadığını soran Gergerlioğlu, “2021 yılında Dilovası halkına tren sözü vermişti. O tren hala ortalıkta yok! Hamza Şayir’in verdiği sözün üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bu anlamda da hiçbir adım atılmış değil. Dilovası halkı da bu konuyu soruyor!  Bunun yanı sıra Gebze-Darıca metrosu 5-5,5 yıl önce temeli atıldı, %70’i hala bitmedi. Şehir Hastanesi’ne giden tramvay yolu inşaatı aylar önce bitecekti bu da hala yapılmadı. Belediyeler söz veriyor fakat sözlerinde durmuyorlar” dedi.

Kocaeli’nin trafik sorunu son bulmalı

Kocaeli TÜVTÜRK araç muayene istasyonunda yaşanan sıkıntılardan dolayı muayene için sıra bekleyen araçların trafiği aksattığını belirten Gergerlioğlu, “TÜVTÜRK rezaletine kim dur diyecek diye buradan soruyoruz! Bunun yanı sıra vatandaşlar Körfez’deki yol çalışmaları nedeniyle Hafriyat kamyonlarının cirit attığını ve evlerine giderken korku içerisinde araç kullandıklarını söylüyorlar. Bir an önce çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Kocaeli’de yaşanan kazalara bir yenisinin daha eklenmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Halkın hizmet alması engellendi

Kocaeli’de Körfez Toplu Konut ihalesinin iptal edildiğini söyleyen Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ayrıca Çamlıca Hastanesi ihalesini de iptal etmişler. Hangi yanlış bu sonucu doğurdu? Halkın hizmet alması engelledi! Vatandaşın hizmet alacağı kurumların ihalesini iptal ediyorlar fakat kendi bürokratlarına hizmette sınır yok. Örnek olarak AK Parti, MHP Cumhur zulüm ittifakının klasik bürokratı diye soruşturma açılmayan Kocaeli İl Tarım Müdürü’nün makam aracı skandalını gösterebiliriz. Makam aracını keyfi istediği gibi kullanıyor kimseden ses çıkmıyor.” şeklinde konuştu.